З музикою Скорика і словами до всіх дітей: Оля Полякова презентувала «Колискову Мелодію України»

З музикою Скорика і словами до всіх дітей: Оля Полякова презентувала «Колискову Мелодію України»
  • Нову зворушливу пісню наша зіркова землячка заспівала українською мовою, присвятивши усім дітям і матерям, які співають колискові своїм малюкам у бомбосховищах та інших містах і країнах, куди були змушені тікати від війни.

У перший місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну, зізнається співачка, їй було абсолютно не до співу — не заспівала жодної ноти. Та коли їй надіслали текст неймовірної колискової матері у бомбосховищі, яку написали Ірина та Олександр Вратарьови, була настільки вражена, що пообіцяла саме цю пісню неодмінно заспівати.

«Без сліз неможливо слухати»

Музичним супроводом нової пісні стала знаменита мелодія із кінофільму «Високий перевал» легендарного українського композитора Мирослава Скорика. А у відеокліпі змонтовано реальні кадри військової хроніки.

— Нехай береже Колискова — Берегиня кожну дитину, маму, татуся. Кожного! Оля заспівала душею. Оля, тато, Міша, я — всі, хто створював цю Колискову — Берегиню, писали крізь біль, сльози, з молитвою, вірою, розбитими серцями і нескінченною любов’ю до України. Ми переможемо. Помстимося. І ніколи не забудемо... Бо ми — нація, яка сповнена любові до дітей. Оля Полякова дякую тобі за ці коди, — поділилась у день прем’єри співавторка тексту Ірина Вратарьова.

Відео дня

Зважаючи на те, що навіть науковці, аналізуючи колискові в українській культурі, відзначають, що ритмічна та змістова компоненти колискових мають надзвичайно сильний психологічний вплив на тих, хто їх слухає: заспокоюють, навіюють відчуття затишку та комфорту, безпеки домашньої оселі — пісню не стали зайве осучаснювати. Дотримавшись традиції українських колискових, Оля Полякова передала глибокий зміст, що відгукується у серці кожного українця.

«Реально сльозяться очі, навіть у дорослого дядька. Це шедеврально, найкраще, що я чув за останній час».

«Так емоційно, що без сліз неможливо слухати. І голос бездоганний».

«Дуже щиро! Ніжно! До глибини душі!».

 «Ідеально! Неперевершений Скорик якби міг це почути! Висококласна командна робота».

«Як же чарівно звучить, Оля, твій голос українською мовою. Надзвичайно гарно».

Такими відгуками майорять соцмережі після прем’єри пісні.

А сама Оля Полякова нагадує:

— Горніть до себе дітей, якщо маєте таку можливість, обов’язково говоріть із ними про те, що зараз відбувається, знаходьте слова. Співайте їм колискових, якщо вас розділяє відстань. Коли мені надіслали цю колискову, вона настільки пронизала моє серце, що я просто не змогла не записати її. Вона викликає образи діточок з усіх куточків держави, що пережили та досі переживають бомбардування у підвалах, просинаються під звуки вибухів, прощаються зі своїми батьками на вокзалах. Але кінцевий сенс пісні в тому, що навіть у найтяжчі миті ми, українці, не втрачаємо надію знову бачити мирне небо, віру в нашу перемогу. Перемога обов’язково буде за нами — немає жодних сумнівів. Слава Україні!

«Все, що я хочу — повернутися додому»

Нагадаємо, зараз Оля Полякова зі своїми доньками перебуває за кордоном. З початку бойових дій співачка спершу вивезла дітей із Києва на захід України, а нещодавно — за кордон.

— Зараз я — просто жінка з двома дітьми у чужому домі. Випробовую такі ж відчуття, як і всі люди, які покинули свої домівки, — говорить співачка. — Офіційний прихисток ми не беремо, тому що я не хочу ні до чого звикати за кордоном. Все, що я хочу — дати відчуття захисту своїм дітям і повернутися додому.

Головною розрадою своїх дітей на чужині співачка вважає навчання.

— Наша школа працює онлайн і це прекрасно. Процес навчання я не контролюю, тому що завжди своїм дітям казала, що навчання — це їхня проблема, а зараз ще більше про це говорю. Нині повторюю їм, як мама казала мені в дитинстві: «Як постелете, так і виспитесь», — говорить Оля Полякова. — Зараз в дітей є тільки одна робота — вчитися, вчитися і вчитися! Тому що нам потрібні будуть професіонали, щоб відбудовувати нашу країну, економіку і нормальне майбутнє.

Проект «Вітання від Олі» для захисників

Аби підтримати захисників України, з кінця березня Оля Полякова оголосила про старт проекту, який дарує воїнам, медикам, героям ДСНС, пожежним та волонтерам гарну емоцію.

Щодня співачка записує особисті відеопривітання захисникам із Днем народження. Так що передавайте друзям інформацію, щоб підтримати наших героїв:

— Щоби долучитися, заповнюйте анкету https://forms.gle/FM4KUE9kMQksTuFTA Надсилайте свої замовлення на поздоровлення ваших побратимів і чекайте відеофайл від Олі Полякової!

 

Читайте також:

«Дякую за світанки»: АСАФАТОV презентував новий кліп з подякою ЗСУ і людям, що стали рідними

«Армія рабів завжди програє армії вільних людей». Олег Іваниця про свій шлях від актора до воїна

«Перемагати, посміхаючись ворогу в очі». Відкрилась виставка карикатур Олександра Никитюка

Що у Вінниці безкоштовно для переселенців? Склали добірку з найцікавішого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up