Юну піаністку з Бару, що зібрала на ЗСУ понад 100 тисяч гривень, нагородили нагрудним знаком

Юну піаністку з Бару, що зібрала на ЗСУ понад 100 тисяч гривень, нагородили нагрудним знаком
  • Війна змінила мрії дітей, зробила їх не за роками дорослими та мудрими.
  • Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, мабуть, саме вони здивували найбільше своїми вчинками та прагненням до перемоги.
  • І продовжують дивувати не лише своїх батьків, а й увесь світ.

Маленькій, ніжній, надзвичайно тендітній та сором’язливій Марії Власенко усього дев'ять, а вона вже зібрала на потреби ЗСУ більше 100 тисяч гривень. 

Напередодні Міжнародного дня волонтера міський голова Володимир Саволюк вручив Марійці чергову нагороду: нагрудний знак «Волонтер України».

Відео дня

Навчається юна волонтерка у Барському ліцеї №2 і паралельно у дитячій музичній школі. Має молодшу сестричку Аню.

За роки навчання вона брала участь у багатьох міжнародних піаністичних конкурсах і здобула на них багато перемог:

  • На четвертому Міжнародному фестивалі (конкурс «Самоцвіти»), що проходив у місті Перемишль (Республіка Польща), Марія зайняла перше місце.
  • Дівчинка отримала диплом лауреата другого ступеня на Всеукраїнському конкурсі молодих піаністів «Нейгаузівські музичні зустрічі», який проходив у Кропивницькому фаховому музичному коледжі,
  • Також юна волонтерка брала участь у міжнародному конкурсі піаністів у місті Вашингтон (США) та отримала нагороду.

З перших днів війни батько Марійки Юрій пішов боронити рідну країну від підступного ворога. Щоб наблизити перемогу, дівчинка перерахувала на батькову картку дві тисячі гривень, які отримала в дарунок від друзів і рідних на свій день народження. Тоді мати Ольга запропонувала Марійці організувати виступи на ринку, на що дівчинка одразу ж погодилась.

Концерти фортепіанної музики на ринку в Бару проходять щосуботи та щонеділі. Грою юної піаністки можна насолодитися з 9.00 до 12.00. Марійка виступає навіть у ті дні, коли надворі негода.

На жаль, війна нещадна та жорстока: родина втратила свого захисника навесні 2023 року. Проте Марійка ні на мить не припинила свою діяльність. Найбільша її мрія — щоб діти України дочекались живими своїх татусів додому. І для цього вона робить усе можливе.

 

Читайте також:

«Середньовічна подорож до святого Миколая»: стартувала програма для дітей з інвалідністю

Два ліцеї Калинівки отримали фінансову допомогу від ЮНІСЕФ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up