«Середньовічна подорож до святого Миколая»: стартувала програма для дітей з інвалідністю

«Середньовічна подорож до святого Миколая»: стартувала програма для дітей з інвалідністю
Фото: Центріремесел «Дунстан»
  • Завдяки допомозі з Німеччини на Вінниччині стартувала ще одна благодійна програма для дітей з інвалідністю.

У Центрі ремесел «Дунстан», у передмісті Вінниці, 2 грудня розпочалася благодійна програма для дітей з інвалідністю.

Організувати програму допомогли учасники проєкту Willkommen in Hessen із Вісбадену. А їм, своєю чергою допомагає Ukraine-Fonds, створений Wiesbaden Stiftung завдяки пожертвам працівників страхової компанії R+V. Про це йдеться на сторінці «Дунстан».

Відео дня

«Дунстан» на благодійній основі відвідали дві групи та близько 70 дітей з інвалідністю та членів їх сімей, якими опікується  громадська організація «Родина Кольпінгів Вінниця». Діти стали учасниками гри-квесту «Середньовічна подорож до святого Миколая» та отримали подарунки.

Щоб отримати подарунки, потрібно було пройти різноманітні випробування та знайти втрачений ключ від старовинної скрині! Як бонус — середньовічні розваги, гарячий трав'яний чай, печиво біля багаття і, звичайно, фото на згадку.

А щоб усе було «по-справжньому», у Дунстані відтворена атмосфера старовинного містечка Мира Лікійська, де у давнину жив Святий Миколай.

Також, сьогодні у Центрі ремесел відбулась ще одна важлива подія: відкрився музей-майстерня ремесел та середньовічного побуту Святого Дунстана.

У музеї-майстерні вперше дітки з інвалідністтю побачили різноманітні старовині предмети побуту та інструменти України та інших країн Європи. Окрема експозиція музею присвячена лицарській зброї та облаштункам.


Читайте також:

Два ліцеї Калинівки отримали фінансову допомогу від ЮНІСЕФ

У Вінниці дітям проводять операції за інноваційною методикою Nuss-Park

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up