Йому назавжди 21... Спомини про молодого снайпера, який поліг на Донеччині

Йому назавжди 21... Спомини про молодого снайпера, який поліг на Донеччині
  • Морпіх-контрактник став на захист рідної землі у січні 2022 року. Поліг у бою на Донеччині через 11 місяців служби.

Владислав Літвінов народився в селі Котюжани Вінницької області. Закінчив Вінницький транспортний фаховий коледж. Захоплювався футболом, весь вільний час проводив із м'ячем.

У жовтні 2021 року був призваний на строкову військову службу. І 6 січня 2022 року хлопець підписав контракт із Військово-морськими силами ЗСУ. Служив у першому батальйоні 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Був снайпером другої категорії.

За час служби нагороджений відзнакою «За взірцевість у військовій службі» третього ступеня.

Відео дня

21-річний матрос мав позивний «Футболіст». Він загинув 10 грудня 2022 року поблизу села Водяне на Донеччині. Виконуючи бойове завдання, зазнав смертельної вибухової травми.

«Влад був найкращим. Справедливий, добрий, завжди ввічливий, відповідальний, приходив на допомогу всім. Син для мене був завжди Героєм, на нього можна було рівнятись. Цінував та любив життя», — розповіла його мама Олена Вікторівна, передає «Меморіал Героїв».

Поховали молодого військового в рідному селі. У воїна залишилися мама, батько-військовослужбовець, двоє братів, бабуся та дідусь.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.


Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Олена Барська

    Вічна пам'ять Герою
  • Людмила Людмила

    Чого вони йдуть в 20 років???!!
  • Ulia

    Вічна Пам’ять і Слава Герою🕯🇺🇦🙏
  • Наталія

    Вічна пам'ять Герою!!!Рідним щирі співчуття.

keyboard_arrow_up