«Їздимо до своїх»: як працює безоплатний мобільний хаб для ветеранів та їх сімей

«Їздимо до своїх»: як працює безоплатний мобільний хаб для ветеранів та їх сімей
фото: armyinform
  • Допомогу юриста, психолога та консультанта з пошуку роботи безоплатно надають спеціалісти Veteran Hub. 
  • Викликати фахівців можна навіть до себе додому, у ветеранського простору працює мобільний хаб на колесах.
  • Розповідаємо, як цей рухомий офіс працює та які ще безоплатні послуги можна отримати у хабі.

Команда проєкту «Мобільний офіс» вже понад рік привозить безплатні послуги додому ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам, якщо вони не можуть дістатися до хабу. На певний час спеціалісти припиняли свою роботу через повномасштабне вторгнення, але вже відновили її. Тепер вони знову відправляються до своїх клієнтів у Вінницькій області. 

— Мета нашого мобільного офісу, щоб кожна людина, де б вона не знаходилася, мала змогу скористатися якісними послугами, — пояснює керівниця філії вінницького Veteran Hub Анастасія Бунич. — Наш мобільний хаб зручний для людей з інвалідністю, які не можуть приїхати у Вінницю, або це викликає для них складнощі. Також є, наприклад, люди, які звільнилися нещодавно з військової служби і мають психологічні бар'єри звертатися у хаб. Або ж є люди, які не можуть залишити роботу, дітей чи господарство на цілий день. Всі вони можуть отримати послуги вдома. 

Відео дня

Команда мобільного офісу має три основні напрямки послуг. Юристка роз'яснить все щодо документів, статусів та черг, психологиня надасть емоційну підтримку, а консультант з пошуку роботи допоможе з написанням резюме та розкаже, де і як шукати вакансії.

— Зараз запити дуже різні, у кожній сім'ї є свої питання. До юриста часто звертаються з запитами сім'ї військових, чиї рідні у полоні або пропали безвісти. Від ветеранів є запити про підготовку пакета документів для безоплатного протезування. Є питання щодо отримання виплат по грошовій допомозі після втрати військовослужбовця та інші, — пояснює Анастасія Бунич. — Серед психологічних запитів часто є з приводу переживання тривоги, втрати рідної людини, відчуття страху. 

Як пояснює керівниця філії, консультації з пошуку роботи є також дуже значущим етапом саме у поверненні людини до цивільного життя. 

— З початком повномасштабного вторгнення дуже велика частина учасників бойових дій повернулася у військо, тому до нас звертається менше ветеранів. Але після 24 лютого ми розширили свою цільову аудиторію, і багато їздимо до родин ветеранів, підтримуємо їхніх дружин/чоловіків, батьків, дітей. Це якраз ті люди, які потребують зараз багато підтримки, — каже фахівчиня. 

Працює мобільний хаб з вівторка по суботу для ветеранів та ветеранок, а також сімей захисників і захисниць. Викликати екіпаж можна за номером: (067) 348 28 68

Яку ще допомогу надають у хабі?

У хабі допомагають у трьох напрямках, надаючи:

  • юридичні консультації;
  • психологічну підтримку;
  • поради з пошуку роботи.

До прикладу, у хабі є лінія підтримки сімей ветеранів та військових за номером: 067 348 28 68. Лінія працює з 08.00 до 22.00 щодня.

Також зараз продовжують набір в онлайн-групи підтримки для сімей загиблих військовослужбовців, зареєструватися можна за посиланням: https://forms.gle/XLiwiWzAkz121Dzp6.

Крім того, у хабі проводять різні майстер-класи, лекції тощо. Стежити за подіями, які організовує ветеранський простір, ви можете на їхній Facebok-сторінці

Адреса хабу: Вінниця, вулиця Славетна (8-го Березня), 29.

Консультанти хабу працюють для: ветеранів, подружжя, діти та близькі ветеранів, родини та близькі військових, захисників і захисниць НГУ, МВС, ТрО, Державної прикордонної служби, ДСНС, медиків і добровольців. 

Також команда хабу створила простори у різних містах України «Плюс Плюс ++» для ветеранів та близьких захисників і захисниць. Тут ветерани можуть зустрітись зі своїми, попрацювати на комп'ютері або усамітнитись за книгою. Всі події та послуги у просторі безплатні. Детальніше можете дізнаватися ТУТ. 

Читайте також:

«Безплатно передаємо у госпіталі». Волонтери шиють спеціальний одяг для поранених військових

Морпіх з Вінниці взяв участь у безкоштовній американській програмі протезування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up