«Безплатно передаємо у госпіталі». Волонтери шиють спеціальний одяг для поранених військових

«Безплатно передаємо у госпіталі». Волонтери шиють спеціальний одяг для поранених військових
  • Спеціальний одяг-трансформер для поранених шиють волонтери в Козятині. У чому особливість цього одягу? Куди його передають? Як до цієї доброї справи можете долучитися ви?

Одяг для поранених військових, який можна одягнути при майже будь-яких травмах й ранах, шиють волонтери на Вінниччині. Організатором пошиття став козятинський волонтер Сергій Сиваківський. Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення всіляким чином допомагає нашим ЗСУ. Він з допомогою інших волонтерів відправляв на фронт техніку, амуніцію, маскувальні сітки, аптечки, розгрузки тощо.

А наприкінці серпня Сергій створив благодійний фонд «Паросток добра». Основна діяльність якого направлена на пошиття спеціального одягу-трансформера для поранених. Цей одяг легко одягнути на пораненого, адже на рукавах та штанках є змійки на всю довжину. 

Виготовляють зі змійками футболки, спортивні костюми та спідню білизну. 

Відео дня

— Вперше я зіштовхнувся з цією проблемою, коли мій батько потрапив в ДТП, і в лікарні лежав нерухомий з фіксуючим апаратом. Він лежав роздягнений, бо ж нічого не можливо було одягнути, — розповідає Сергій. — Потім я бачив фото поранених захисників, які лежать роздягнені, і мені прийшла ідея створити такий одяг, який можна одягнути навіть на лежачих пацієнтів. Такий одяг, який ми створили, додасть зручності під час лікування. Бо в ньому можливе переодягання навіть при встановлених шинах, гіпсових пов'язках, лікуванні на витяжці.

Волонтер говорить, що важливо дбати про бійців не лише, коли вони на передовій. Каже, турбота, реабілітація та допомога тим, хто отримав поранення, просто вкрай необхідні.

— Попереду зимовий період, тому ці речі стають ще більш актуальними. Наша мета привернути увагу до цієї проблеми. Коли військовий отримує важку травму, то йому складно і морально, і фізично, — каже волонтер. — Ми хочемо прибрати принаймні частково відчуття безпомічності у них. Бо, навряд чи, бійцям комфортно лежати довгий час роздягненими у палаті, де ходить персонал і відвідувачі до інших пацієнтів. 

Тканину чоловік закупляє у партнерів з Хмельниччини. Каже, продають задешево, адже знають, що вона піде на добру справу. А шиють всі комплекти в місцевому ательє Ірини Сербіної. 

— Власниця ательє одразу відгукнулася на мою ініціативу, запропонувавши свою допомогу, — розповідає волонтер. — За місяць ми пошили вже понад 75 комплектів одягу. Тканина у нас якісна. Орієнтовна вартість однієї футболки з турецького пікселя з трьома блискавками та роботою становить 300 гривень. 

Першу партію одягу, за словами Сергія Сиваківського, вони передали у вінницький військовий госпіталь. А другу партію в Інститут травматології та ортопедії. У планах у команди благодійного фонду для початку передати невеликі партії у кожен медичний заклад Вінниччини, де лікуються наші захисники. 

А після перемоги волонтери планують продовжувати шити ці комплекти. Сергій пояснює, що вони можуть знадобитися для людей, які, наприклад, потрапили в ДТП. 

Як долучитися до ініціативи?

Якщо ви хочете долучитися до пошиття одягу пораненим військовим, то можете перерахувати кошти на їхні рахунки.

Реквізити благодійного фонду:

  • Карта Монобанку: 5375 4141 2137 5074
  • Карта Приватбанку: 5168 7451 0016 6906
  • Рахунок у гривнях: БО БФ "ПАРОСТОК ДОБРА" Код ЄРДПОУ отримувача 44701226 Рахунок отримувача відповідно стандарту IBAN: UA863220010000026001930000657 Назва банку: АТ "УНІВЕРСАЛ БАНК"
  • Bank account in USD CO CF "SPROUT OF GOOD" IBAN:UA073220010000026000930000658; Adress: Kyiv, Avtozavodska str. 54/19
  • PayPal: [email protected]

 

Читайте також:

«Для нас це другий переїзд». Бізнес, родом з Луганська, дає роботу вінницьким швачкам

Хочу допомогти армії. Куди вінничанам перерахувати кошти?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кривошеев Станислав

    Доброго дня  потребую футболку( апарат елізарлва на лівому плечі) та штани

    Станіслав 0638679759
  • Руслан Токаренко

    На 16.06 терміново потрібен адаптивний одяг

    0501813651
  • Irina Yermolenko

    Доброго дня! Потрібна футболка на липучках. Чоловік військовий отримав плечове поранення. Як у вас замовити?
  • Оля Лобода

    Як можна з вами зв'язатися?

keyboard_arrow_up