Хочу допомогти армії. Куди вінничанам перерахувати кошти?

Хочу допомогти армії. Куди вінничанам перерахувати кошти?
«Друзі, ми збираємо на помсту!», — сказав Сергій Притула. Після подій 10 жовтня, він разом з Сергієм Стерненком оголосив збір коштів на дрони-камікадзе, щоб влаштувати «бавовну» для російської армії
  • 10 і 11 жовтня росія атакувала мирні українські міста. Терору зазнали люди, житлові будинки, об’єкти інфраструктури.
  • Дісталося і нашій області — російська армія атакувала дронами-камікадзе Ладижинську ТЕС.
  • Куди спрямувати всю цю лють? Зробіть внески на підтримку наших захисників!

Страху, яким він був 24 лютого, вже немає. Є ненависть та злість. Найпростіше, куди ці відчуття можна спрямувати — зробити благодійні внески на допомогу нашим військовим. Склали добірку організацій, які закуповують необхідне для ЗСУ і яким можна довіряти. 

Благодійний фонд Сергія Притули

Фонд був створений у 2020-му, на старті пандемії коронавірусу. Тоді Сергій Притула разом з командою займалися закупівлею ШВЛ, ліків для українських шпиталів та засобів захисту.

З лютого 2022 року ресурси Фонду спрямували на допомогу військовим. 

Відео дня

«Ми допомагаємо бойовим підрозділам (ЗСУ, НГУ, ДПСУ, ТрО) відповідно до пріоритетності та наших можливостей. Пріоритет ми віддаємо тим формуванням, хто вже виконує бойові завдання у гарячих точках», — читаємо на офіційному сайті фонду.

Через масований обстріл росією українських міст 10 жовтня Сергій Притула разом з Сергієм Стерненком оголосили новий збір коштів — на помсту.

«Збираємо на українські дрони-камікадзе RAM ІІ UAV. Буде бавовна. Буде боляче», — зауважив Притула на своїй facebook-сторінці.

Станом на 15.00 11 жовтня тільки на рахунок в Monobank Фонду Притули українці перекинули понад 209 мільйонів гривень.

До речі українська ІТ-компанія RIA.com, яка розвиває продукти AUTO.RIA та DOM.RIA, в межах всеукраїнського збору «на помсту» від Сергія Притули та Сергія Стерненка перерахувала мільйон гривень.

Реквізити «на помсту росії» — ТУТ

Волонтерський центр «Шахіна»

Один з найбільших волонтерських штабів Вінниці відкрила на базі свого центру розвитку містянка Діана Подолянчук. Завдяки роботі штабу щодня кілька укомплектованих авто вирушає на передову, понад сто переселенців не залишаються голодними, а міста, які постраждали від росії, отримують гуманітарну допомогу.

Нині основні напрямки центру: ЗСУ, військово-медична сфера та інші.

Всі звіти щотижня Діана опублікує на своїй facebook-сторінці ТУТ.

Реквізити: 5375414119074531 (Подолянчук Діана Станіславівна).

Повернись живим

Один з найбільших фондів допомоги українському війську. Волонтерська організація почала роботу ще у 2014 році, називає себе «фондом компетентної допомоги», адже чітко знають, що, кому і де потрібно на фронті.

З початку повномасштабного наступу «Повернись живим» виокремив 7 пріоритетів для закупівель: 1) Тепловізійна та нічна оптика; 2) Технічні засоби розвідки і обробки інформації (зокрема, квадрокоптери й біноклі); 3) Засоби зв‘язку; 4) Транспорт; 5) Командні пункти управління (оснащення у вигляді, наприклад, моніторів та ноутбуків); 6) Снайперське спорядження (як-то оптичні приціли); 7) Засоби індивідуального захисту — бронежилети, бронеплити й шоломи.

Кожну пожертву та закупівлю можна відстежувати ТУТ. Рахунок Фонду для переказу по Україні: UA383052990000026005015017860. Усі інші реквізити для переказів можете дізнатися ТУТ. 

Загартовані серця

Це команда людей, яка із 2014 року допомагає військовим, які борються із російською навалою. Вони надають адресну допомогу безпосередньо підрозділам ЗСУ, що знаходяться на лінії зіткнення: технічним спорядженням, екіпіруванням, ліками, харчами тощо.

«Наша команда це перш за все люди, які весь свій вільний час приділяють пошукам необхідного, влаштуванням логістики та вирішують багато-багато квестів по дрібницях, щоб задовольнити заявки, що до нас надходять», — йдеться на сторінці фонду. 

Допомогти можна за реквізитами IBAN: UA373026890000026005055373702 (отримувач: ГО «Загартовані серця»). Усі інші реквізити можете дізнатися за посиланням ТУТ

Підтримка армії (єдиний рахунок)

У березні Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Цей рахунок мультивалютний, перераховувати можна майже у будь-які іноземній валюті. 

Національний банк раз на тиждень повідомляє про кількість надходження та витрат з єдиного рахунку. 

Як читаємо в офіційній інформації, станом на 10 жовтня 2022 року НБУ перерахував 20,8 мільярда гривень (це загалом, з березня 2022 року - авт.), залишок коштів на спецрахунку становить понад 544 мільйона гривень.

Свіжий звіт можете прочитати ТУТ. Реквізити для перерахунку внесків — ТУТ.

Подільська громада

Це фонд громади міста Вінниці. Вони, як читаємо на сторінці, щотижня мають маршрути в гарячі точки, бо потреби наших захисників і захисниць — це окрема категорія допомоги від Фонду. Передають гуманітарну допомогу, автівки, амуніцію.

«За період повномасштабного вторгнення ми отримали, опрацювали й закрили майже 1500 запитів від громадських, благодійних, партнерських організацій, військових частин та органів місцевого самоврядування. Але досі не припиняємо дивуватися тому, як люди продовжують самоорганізовуватися, попри обставини і виклики», — читаємо на сторінці «Подільської громади». 

Реквізити Фонду: UA 203204780000002600303188653 в АБ «Укргазбанк». Реквізити для іншої валюти можна знайти ТУТ.

Армія SOS

Це волонтерська організація, яка займається допомогою нашим бійцям ще з 2014 року.

Як читаємо на їхній сторінці, підрозділи АРМІЯ SOS займаються виготовленням БПЛА, авіарозвідкою на фронті, розробкою та впровадженням спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизації та коригування артилерійського вогню, спеціалізованого картографічного та навігаційного програмного забезпечення, монтажем спеціалізованих систем та комплексів для радіорозвідки тощо.

«Ми фокусуємося на наданні прямої адресної допомоги саме тим бійцям, які перебувають на передній лінії фронту», — йдеться на сайті організації. 

Загальна картка ПриватБанку: 5168 7456 0652 5191 (отримувач: Oleksii Savchenko).

Цей список не є вичерпним, періодично ми будемо давати реквізити й інших благодійників. Тримаємо стрій, все буде Україна!

Опитування

Чи надсилали ви за час війни гроші на потреби армії?

 

Читайте також:

«Бабло будемо заробляти після війни». Понад 350 авто відремонтували для фронту у СТО Ігоря Чистоколяного

«Гратиму, доки не закінчиться війна». Юна вінницька бандуристка збирає гроші для ЗСУ

«Зігріймо військових разом!». У Жмеринці безкоштовно роблять буржуйки, грошей треба на метал

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Maria Liubchak

    Донатьте також Госпітальєрам. Замість перших двох фондів з цього списку так точно.
  • Тип со старого города

    Опять реклама танцовщицы!  Все мало денег!

keyboard_arrow_up