Які переваги та недоліки життя у Вінниці: ми запитали містян

Які переваги та недоліки життя у Вінниці: ми запитали містян
  • Вінниця неодноразово очолювала різні рейтинги комфортності українських міст. Ми запитали вінничан, які переваги та недоліки життя у місті над Бугом?
  • Що вам подобається, а що б ви хотіли змінити? Свої думки — пишіть у коментарях.

Опитування опублікували на своїй сторінці у Facebook та Instagram. Містяни у коментарях писали чимало хорошого про Вінницю, розповідаючи про її затишок, чистоту та комфорт. Водночас вінничани відмітили досить багато недоліків. 

Ось декілька відповідей з нашого опитування.

Альона Ушакова:

Відео дня

— Це безумовно найкомфортніше та найгарніше місто. З недоліків, які хотілося б змінити, лише затори. А от переваг на пальцях не перерахувати, найголовніше це комфортний транспорт, якого немає в жодному місті України, доглянуті затишні вулички, компактність міста, що є невід’ємною складовою для комфортного життя. Та постійне вдосконалення і так досконалого кожного куточка Коханої Вінниці. 

Олена Дудник:

— Мінус лиш один, але він є у всіх містах України, це корупція та проросійські депутати у виконавчих органах. А плюсів безліч: хороші та привітні люди, зручна інфраструктура, багато алей, скверів та парків. А також чудова природа та мальовничі краєвиди, комфортний транспорт з електронною оплатою.

Серхіо Гомес: 

— Серед переваг розташування у центральній частині країни. Місто досить охайне, компактне, зі зручною транспортною системою. Також подобаються мальовничі Подільські краєвиди, природа та архітектура.

Володимир Пивошенко:

— Найбільший плюс — це громадський транспорт. Вінницький трамвай — любов. Дуже круто що наша міськрада розуміє, що громадський транспорт, то запорука успішного, екологічного та комфортного міста! Щодо мінусів, то це проблеми із зовнішньою рекламою на будівлях та малою к-стю пішохідних вулиць! Але Вінниця дійсно найкомфортніше та найперспективніше місто. 

Світлана Рулько: 

— Те, що дістає найбільше: неоптимально складені графіки руху транспорту (без урахування постійних заторів у певних місцях, які зменшують шанси на пересадку за тих пів години, що мерія виділила для цього). Через вже постійні щоденні затори після 07.00 ранку та до 10.00, і починаючи з обіду до 18.00 вечора на Замостянській та Нечая. Люди зранку не встигають пересідати на маршрути 32/14 (до аграрного чи електромережі/лікарні Ющенка), і змушені чекати наступного транспорту та сплачувати подвійний проїзд. Зі Шкільної немає транспорту на Вишеньку та в Центр і тим більше на Електромережу чи Київську. То ж нехай переглянуть розклад і увідповіднять його з тими затримками через затори, бо це реально б'є по кишені. Люди в приватному секторі і так переплачують за автобуси, то ще й пересісти не можуть як треба…

Вадим Павлов:

— Переваги: чудове місто з приємними людьми. Недоліки: тотальна забудова паркових зон і знищення наявних. Захаращення їх, щоб перетворити на будівлі. Не компетентність прозорого офісу до чинного законодавства, а саме не знання нових законів і роботи з ними.

Віталій Дужак: 

— Переваги: географічне місцеположення, думаю одне з найкращих в Україні, тому і економічно цікавий регіон для інвесторів. Переважно чудові люди. Недоліки: неможливість чисто та прозоро вести бізнес, одні схеми на схемах (не плутати з самозайнятістю ФОП і Айті). Хто займався у Вінниці бізнесом, той знає. Жахливі транспортні мережі, дорожня інфраструктура переважно часів СРСР, жахлива екологія, тотальна забудова, знищення зелених зон. Місто ТРЦ. Ну і, звичайно, жадібні і ненажерливі чиновники.

Анна Мельникова-Панкратова:

— Завищені ціни на житло, вони не відповідають зарплатам, які платять у місті!

Василь Глядько:

— Місто чисте комфортне, але бродячих собак досить багато. Особливо на вулиці Гетьмана Мазепи, там вони досить агресивні. 

Наталія Пірняк:

— Головний недолік в нашому прекрасному місті — це ті громадяни (сподіваюсь, вони у меншості), які весь час бідкаються, що в місті «все не так». Визирніть зі своєї мушлі, поїдьте подивіться на інші міста, міняйте свідомість та починайте робити хоть щось, щоб Вінниця стала комфортнішою. 

 

Читайте також:

«У нас тепер цілодобовий режим роботи»: як бізнеси справляються з постійними вимкненнями світла

Остаточна заборона пластикових пакетів. Чи дотримуються нововведень у магазинах Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (81)
  • Світлана Бояринова

    Вінниця саме краще місто, і комфортне для життя. Воно було гарне, а стало, ще краще.

    Леся Цибрій reply Світлана Бояринова

    Світлана Бояринова Де б не була,а Вінниця то найкраще  місце.
  • Люда Гогу

    Люблю це місто воно ,як казка
  • Алла Шестак

    Замість того , щоб казати , що погано --- візьміть та зробіть самі. Чому весь час винна влада , а ледачі люди , які нічого не бажають робити самі. Був чудовий двір , а зараз стоянка авто , людям які живуть в цих домах ліньки посадити квітники , зробити дитячий майданчик. Хай все зробить ЖЕК , а самі цілими днями сидять на лавках та зуби чешуть.  Одне , що надоїло , це авто в дворах. Були колись гаражні кооперативи і машини не стояли в дворах. Діти та люди дихають вихлопними газами від авто , а не свіжим повітрям. Починаючи від ж/д вокзалу , ринків все забито транспортом. Потрібно побудувати паркінги для авто  та ще пару мостів , через р. П. Буг , щоб була розв'язка для машин. Іноді складається враження , що авто більше ніж людей. ... А , в основному дуже чудове , красиве та спокійне місто.... Воно компактне і за 15 -20 хвилин , можна доїхати в любий кінець міста...  А , кому щось в Вінниці , не подобається , бажано переїхати в інші міста та порівняти.  Моє , місто саме краще.
  • Tatiana Tkach

    А це доречно у даний наш час ? Ви про що зараз говорите? Завтра не приведи БОЖЕ🙏 влуплять знов, і що, ще будемо розписувати Вінницю🤔😠🤔

    Lilia Shevchuk reply Tatiana Tkach

    Tatiana Tkach може таким чином хотіли відволікти читачів від війни?)

keyboard_arrow_up