«Я все життя мріяв про великого білого кота». Офіцер Підлісний розповідає про улюбленця мейн-куна

«Я все життя мріяв про великого білого кота». Офіцер Підлісний розповідає про улюбленця мейн-куна
  • Мейн-кун на ім'я Тед з'явився в офіцера Андрія Підлісного кілька місяців тому. Про такого кота вінничанин мріяв ще з дитинства. Тепер чотирилапий мешкає з захисником на Донеччині.

В історії морпіха Андрія Підлісного відбивається десятирічної українсько-російської війни — саме стільки цей молодий чоловік віддав Збройним силам.

З початком російської агресії 20-річний студент із Вінниці кидає університет і стає снайпером у морській піхоті, а сектор футбольних ультрас міняє сектор у зоні АТО. Захисник на позивний «Підлий» встиг повоювати за Широкине та в багатьох інших гарячих точках Донбасу та південного регіону, знищити не одного ворога, набратися досвіду в іноземних партнерів, очолити батальйонну розвідку, здобути офіцерське звання.

За ці десять років на передовій траплялося різне: і біль від втрат побратимів, і радість від перемог. На фронті доводилося рятувати не лише друзів по зброї і цивільних, а й братів наших менших.

Відео дня

Андрій пригадує  історію про лисицю Валєру, яку наші військові знайшли посеред дороги на передовій — кволу, знесилену. 

— Ми вирішили виходити Валєру: збудували їй вольєр, годували відбірним м’ясом і рибою. А згодом, коли повернулися з одного завдання, виявилося, що лисиця втекла, — розповідає Підлісний.

В офіцера Підлісного особлива любов до тварин. Пухнастиків полюбляє з дитинства. Навіть дитячих фотографіях малого Андрійка бачимо: на одязі зображений білий кіт.

Про такого білого кота, за словами захисника, він мріяв ще малим. І ось придбав красунчика мейн-куна кілька місяців тому в Слов'янську, що на Донеччині, де нині дислокується.

— У Слов'янську він у мене з'явився, типовий слов'янський кіт, — посміхаючись розповідає Андрій Підлісний. — Завжди хотів собі мейн-куна, великого кота. І ось знайшов такого і придбав на сайті ОЛХ. Коштував він чотири тисячі гривень. Місяця чотири він у мене. Звати його Тед.

Тепер інстаграм-стрічка офіцера заповнена не лише світлинами дружини Вікторії, а й фото з улюбленцем, який мешкає з військовим і побратимами. 

— Він живе в нашому будинку. Коли я кудись їду — за ним дивиться хтось інший. Ось так і живемо, — каже господар мейн-куна.

Військовий розповідає, що Тед розумний кіт, має свої звички і вподобання.

— Він дуже розумний, завжди відчуває мій настрій, — говорить Андрій. — Серед звичок: любить гуляти з чотирилапими, які його щоранку під дверима чекають. Коли чує звук обстрілів — ховається під ліжко. Улюблений смаколик Теда — сире куряче м'ясо, кормом не годую.

Підлісний каже, що чотирилапі супроводжують його усюди, куди б його не заносили дороги війни. Здебільшого, це врятовані коти.

— Нас постійно коти супроводжують, частина живе у Вінниці, в батьків — дві донецькі кішки, кіт і кицька з Херсону, говорить офіцер.

Андрій Підлісний каже, що будинком вони з дружиною, з якою побрались восени, ще не обзавелись. Коли з'явиться родинне гніздечко, тоді разом з господарями і оселиться білосніжний Тед.

 

Читайте також:

Наша честь і гордість. Розповідаємо про захисників з Вінниччини, які нині боронять країну

Як відчула Вінниччина два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну? Хроніка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Diana Kir

    Я теж люблю котиків у мене к ця має три коляри чорний,білий і бежевий. Звуть її Джампа що озна,ає любляча доброту
  • Олег Каськов

    Мейн-кун-особлива порода, першому-ліпшому з ним не просто впоратися. Для цього потрібно любити саме таких котів. Але,схоже,Андрій та Том знайшли один другого.
  • Ірина Юра

    Божого захисту Вам ,Воїне.

    Дякую за все.

    Повертайтеся живим!

    А зі своїм котом ви дуже схожі : обоє дужу красиві
  • Читач22

    Дуже позитивна стаття! Справжня ЛЮДИНА завжди піклується про тварин, наших братів менших! Здоров'я Вам! Хай оберігає Вас Бог і Ангел охоронець!

keyboard_arrow_up