«Вірші з бійниці». У Вінниці пройде вечір пам'яті Максима «Далі» Кривцова

«Вірші з бійниці». У Вінниці пройде вечір пам'яті Максима «Далі» Кривцова
  • «Я стану класиком лише якщо загину на війні», — так жартував у листуванні з друзями поет і військовослужбовець Максим Кривцов із позивним «Далі».
  • Молодий воїн поліг у бою, пам'ять про нього з нами назавжди. У суботу його вірші читатимуть у Вінниці. Запрошують долучитися бажаючих.

Максим народився у січні 1990 року. Сам він родом із Рівного, був активним учасником Революції Гідності, а далі прийшла війна. Ще 2014-го він вступив до лав Добровольчого українського корпусу, за рік підписав контракт із Бригадою легкої піхоти Національної гвардії, з якою воював в АТО у Пісках та під Авдіївкою на Донеччині. Тоді й обрав собі позивний — Далі — через вуса, які лише хотів відростити і закручувати, як відомий художник. З початком повномасштабного вторгнення Далі повернувся до лав ЗСУ. 

— Максим любив ліс, довгі прогулянки та чипси зі смаком сиру. Критично ставився до своїх віршів, але через них прагнув показати світ, вигаданий і справжній. Вважав, що головне — любов. У 2023 році у видавництві «Наш Формат» вийшла дебютна збірка поезій Максима Кривцова «Вірші з бійниці». Незабаром вона була визнана однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. 7 січня 2024 року Максим Кривцов загинув на фронті, так і не встигнувши організувати довгоочікувану презентацію, — передають в анонсі на сторінці veteran_hub. — Спогади про кожного та кожну, хто віддав своє життя за Україну, викарбувані у пам’яті болем та теплом. Ми пам’ятаємо та хочемо поділитися цими спогадами з тобою.

Вечір пам'яті у Вінниці

Відео дня

Захід відбудеться у вінницькому хабі в суботу, 6 квітня, о 14.00. Адреса хабу: вул. Славетна, 29.

Під час зустрічі:

  • говоритимуть про Максима та його творчість, поділимося спогадами;
  • можна познайомитися зі збіркою «Вірші з бійниці»;
  • читатимуть вірші «Далі».

Зустріч триватиме дві години. Реєстрація: ТУТ.

На випадок повітряної тривоги маємо в просторі укриття.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Позитив

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ🇺🇦
    М💔К💔И💔М💔
  • Tatiana Preschool

    Вічна пам'ять і слава Герою!
  • Oksi Go

    Дуже хотілося б відвідати цю подію. І обов’язково куплю його збірку, коли вийде новий наклад.
  • Valentyna Valentyna Mazur

    Вічна пам'ять і Царство Небесне Герою.

keyboard_arrow_up