«Віримо, що це пришвидшить нашу перемогу»: як маленькі вінничани допомагають ЗСУ

«Віримо, що це пришвидшить нашу перемогу»: як маленькі вінничани допомагають ЗСУ
Волонтери Даня та Марго
  • Кілька дітей шкільного віку вирішили не залишатися осторонь та долучитися до збору коштів для Української армії. Ініціативу малечі підтримали їхні батьки. Тепер чи не щодня на проспекті Юності ці волонтери продають випічку, а отримані гроші віддають волонтерам. 

«Слава Україні!» — звертається хлопчик у вишиванці до поліціянтів, які проходять повз. Ті перезираються між собою та з усмішкою відповідають: «Героям Слава!». Вже за дві хвилини Даня, так його звати, вітатиметься й з іншими перехожими, а потім проситиме їх підтримати ЗСУ, придбавши у нього випічку.

Даня, його подруга Марго, та купа інших дітлахів вже два тижні виходять до будинку, що на проспекті Юності, 77. Там вони розкладають стіл, стільці та продають випічку, печиво, попкорн та сік у пластикових склянках. А ще саморобні прикраси, розмальовки, повітряні кульки та маленькі вазони. Усе це заради ЗСУ.

— Ми почали з розмальовок, які самі друкували та які потім продавали по дві гривні за аркуш. Потім до нас приєдналися батьки: запропонували  продавати сік, попкорн та інше, що люблять діти. Далі ми почали робити прикраси. Та найбільше людям подобається купувати випічку, — розповідає 11-річна Маргарита, яка нещодавно приїхала з Харкова, — У Вінниці я трішки відпочила і вирішила почати робити щось корисне. Справи спочатку не йшли, а потім ми за три дні 3,5 тисячі гривень заробили. 

Відео дня

Маргарита

Усі кошти школярі передали до волонтерського штабу Тетяни Власюк. Про нього, до слова, ми нещодавно розповідали у нашому матеріалі: «Зателефонували і сказали, що наш тепловізор врятував життя». Репортаж з волонтерського штабу.

До ініціативи Маргарити й Дані постійно приєднуються інші діти, батьки, а також небайдужі вінничани. Школярі розповідають, що в одній мережі магазинів їм безоплатно передали кілька пар окулярів та зарядок, а волонтери подарували кілька форм для випічки вафель, — усе це виставлене на продаж. Даня говорить, що дехто з перехожих може просто давати гроші, нічого не купуючи. 

— Ми бачимо, як страждають люди у нашій країні, багатьом із них страшно та важко переживати це. Особливо тим, хто зараз у Маріуполі, — продовжує Даня. — Ми не хочемо сидіти на місці, тому долучилися до допомоги ЗСУ. Віримо, що це пришвидшить нашу перемогу. 

Даня

Наразі у дітей зібрано близько двох тисяч гривень, які згодом вони також передадуть волонтерам. Вони кажуть, що немає конкретної суми, що її вони хочуть зібрати. Поки є можливість, то обіцяють виходити. 

Для залучення більшої кількості людей, діти по кілька разів на день сідають на велосипеди або самокати та їдуть проспектом, повторюючи: «Збираємо гроші на ЗСУ». Перехожим, які зацікавилися, розповідають, що саме можна придбати та куди за цим підходити. 

— Вчинки наших дітей демонструють, наскільки гарно та правильно ми їх виховали. Їхня ініціатива — це наслідок патріотичного виховання, — розповідає майор запасу та батько кількох маленьких волонтерів Дмитро Ярославцев. — Такі ініціативи потрібні не лише дітям, але й усім нам, адже вони підіймають моральний дух. Вони показують, що ми в нашій країні стали однією згуртованою та великою сім’єю. 


Дмитро Ярославцев

Крім того, маленькі волонтери полюбляють співати патріотичні пісні. 

Читайте також:

«У вишиванці я навіть одружувався!» Віктор Бронюк про свою колекцію і секрети, як «читати» символи вишиванок

«Усе життя умістилось в одну валізу». Про окупацію та виїзд розповів переселенець з Херсону

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Валентина Науменко

    Молодці.
  • Лидия Гиска

  • Тетяна Прилуцька

    ЗВИЧАЙНІ  ГЕРОЇ!!!!
    Живуть в Україні Звичайні Герої.
    За волю країни встають ВСІ горою!
    Звичайний Микола, Сергій та Іванко.
    Звичайна Марічка, звичайна Наталка.
    Звичайний в нас лікар, звичайний пожежник.
    Звичане в них серце, душа лиш - безмежна!
    Звичайний в нас кухар, звичайний водій.
    Звичайний Назаре, Мишко і Андрій.
    «Та що ж незвичайне?» - спитають у мене.
    Війна лиш прийшла й почорніло в нас небо.
    Звичайні ті люди пішли воювати.
    Себе віддавати! І Нас захищати!
    Звичайні ті люди усім допоможуть!
    Усіх нагодують і спати положать.
    Зігріють. Придбають усе необхідне.
    Утішать. Врятують. Обіймуть, як рідних!
    Під кулями винесуть кожну дитину!
    Бо люблять усіх. Бо рятують Вкраїну!!!
    Звичайні ті люди - тепер НЕЗВИЧАЙНІ !!!
    І кожен з них світлом Господнім осяйний!!!!
    ***ТютнкоТ***
  • Надія Надія

    Молодці,справжні патріоти.

keyboard_arrow_up