Вінниця проводжає у вічність захисника України Павла Цюпика

Вінниця проводжає у вічність захисника України Павла Цюпика
  • Сьогодні, 30 червня, Вінницька громада прощається із полеглим оборонцем України Павлом Цюпиком.

Народився Павло Цюпик у Вінниці. Закінчив 33-ю загальноосвітню середню школу, після чого у місцевому училищі здобув фах механіка. Пройшов строкову армійську службу та невдовзі створив сім’ю.

Перед повномасштабним російським вторгненням працював на Вінницькій харчосмаковій фабриці.

Павло Цюпик став на захист Батьківщини у березні 2022 року. У складі 115-ї окремої механізованої бригади виконував бойові завдання на Донеччині, де, зокрема освоїв управління дронами. А згодом був переведений до 225-ї окремого штурмового батальйону, в якому воював сапером: встановлював мінні загородження, знешкоджував ворожі пастки. Так було і в останній день його життя.

Відео дня

19 лютого цього року Павло разом із побратимом повертався із чергового військового завдання, коли потрапив під масований мінометний обстріл. Серце воїна припинило битися у 32 роки. Вдома на нього чекали дружина, трирічний син та мати…

«Павло був надзвичайно життєрадісним. Ніколи не втрачав оптимізму. Казав, що все буде добре. Навіть, коли був на війні, згадував лише кумедні моменти. Підбадьорював нас. Дуже тепло відгукувався про свого командира та бойових друзів», — розповіла дружина полеглого Героя Тетяна.

Прощання

Церемонія прощання із Павлом Цюпиком розпочнеться сьогодні об 11.00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. А о 12.00 вшанувати воїна вінниччани зможуть біля його батьківського будинку за адресою: просп. Юності, 3.

Чин поховання Захисника відбудеться о 13.00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Максим Гребельський з Літина отримав медаль «Захиснику України» від Головкома ЗСУ

Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ

Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up