Максим Гребельський з Літина отримав медаль «Захиснику України» від Головкома ЗСУ

Максим Гребельський з Літина отримав медаль «Захиснику України» від Головкома ЗСУ
  • Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський особисто вручив Максимові Гребельському медаль Міністерства оборони «Захиснику України».

Молодший сержант Максим Гребельський із Літина, що на Вінниччині — санітарний інструктор у одному із батальйонів 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗС України імені Якова Гандзюка. Воює в лавах ЗСУ від самого початку повномасштабного вторгнення росіян, із 25 лютого 2022 року. Виконував бойові завдання на території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей.

Ризикуючи життям, Максим неодноразово проводив евакуації поранених та загиблих воїнів під час обстрілів з боку противника. У грудні минулого року на Донецькому напрямку він, незважаючи на постійні обстріли та підбите авто, вивіз поранених побратимів до точки евакуації та врятував їхнє життя.

Відео дня

А вже січні цього року молодший сержант Гребельський надавав допомогу пілотам безпілотних авіаційних комплексів, які зазнали поранень внаслідок ворожого удару FPV-дроном по нашому авто.

 

Читайте також:

Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ

Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up