Вінницький хірург у прифронтовому госпіталі врятував життя воїна з тяжким пораненням

Вінницький хірург у прифронтовому госпіталі врятував життя воїна з тяжким пораненням
  • У прифронтовому госпіталі хірурги Медичних сил Збройних Сил України успішно провели операцію з порятунку життя військовослужбовця, який отримав мінновибухове поранення з ознаками вогнепального поранення серця і тампонадою.
  • Операцію проводили під керівництвом головного хірурга ЗС України полковника з Вінниці Костянтина Гуменюка.

Мінновибухове поранення з ознаками вогнепального поранення серця і тампонадою — важке поранення з загрозою для життя, яке потребувало швидкого оперативного втручання. Ситуацію ускладнювали бойові дії, які точаться неподалік госпіталю. Але наші медики впоралися. Стан пораненого вдалося стабілізувати.

— Стан пораненого було стабілізовано. Попереду його чекає медична евакуація та реабілітація, — зазначають на сторінці Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Відео дня

Цей випадок ще раз підкреслює високий рівень професіоналізму та самовідданість українських військових медиків, які ризикують своїм життям, щоб рятувати життя інших.

Військовий хірург Костянтин Гуменюк, нагадаємо, з 2014 року рятує життя нашим воїнам. Він із Вінниці. Прочитати про військового можна у наших матеріалах:

 

Читайте також:

Сержантка Тетяна Харченко з Вінниччини — одна з найкращих медсестер України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Ткачик

    Велика подяка за золоті руки хірурга......

keyboard_arrow_up