Вінницький хірург провів надскладну операцію у мобільному госпіталі біля фронту

Вінницький хірург провів надскладну операцію у мобільному госпіталі біля фронту
фото: АrmyІnform
  • Військовий хірург Костянтин Гуменюк з 2014 року рятує життя нашим воїнам. Днями державною нагородою його відзначив Володимир Зеленський.
  • Медик у мобільному госпіталі, що розмістився біля фронту, видалив пораненому бійцю нирку. Травми воїн отримав на війні.

Указ про відзначення 3 червня опублікували на сайті Офісу президента.

Цитуємо повідомлення:

«За вагомий особистий внесок у надання кваліфікованої медичної допомоги та збереження життя людей в умовах воєнного стану, високий професіоналізм постановляю: нагородити орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Костянтина Віталійовича Гуменюка — головного хірурга Збройних Сил України командування Медичних сил Збройних Сил України».

Відео дня

Голова ОДА Сергій Борзов розповів, що Костянтин Гуменюк виконав операцію, яка не має аналогів у світі та була першою в Україні: видалив нирку при вогнепальному пораненні. Зробив він це у мобільному госпіталі біля прифронтового міста. Операція пройшла успішно.

— Полковник медичної служби Костянтин Гуменюк — головний хірург Збройних Сил України — з 2014 року працював у зоні АТО, — зазначає Борзов. — У 2017 році призначений головним хірургом АТО, 2018-2019 - головний хірург операції Об’єднаних сил.

Костянтин у 2018 році розповідав, що до початку війни (2014 рік - ред.) українські хірурги мали лише теоретичний досвід. Були поодинокі випадки травмування під час необережного поводження зі зброєю. Оперували переважно мисливців. 

Нині медики готові надавати допомогу у будь-яких умовах та оперувати будь-які поранення. На жаль, є уже досвід. 

Також головний хірург Збройних Сил України полковник медичної служби Костянтин Гуменюк неодноразово був в районі проведення операції Об’єднаних сил. Про це він розповів кореспонденту АрміяInform.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Lidia Saika

    Молодец. Нехай Бог вас береже 🙏🙏🙏🙏🙏
  • Людмила Михайловская

    Велике дякую,нехай Бог благословить у всьому!
  • Таня Шарагова

    Дякуємо.Низький уклін.
  • Rubanska Svetlana

    Молодець,здоров'я і миру .

keyboard_arrow_up