Він захищав наше небо. У Вінниці відкрили стелу загиблому льотчику Сергію Пархоменку

Він захищав наше небо. У Вінниці відкрили стелу загиблому льотчику Сергію Пархоменку
фото: armyinform
  • Бойовому льотчику Сергію Пархоменку, який знищив сотні одиниць ворожої техніки, на роковини загибелі відкрили стелу у Вінниці на Алеї Слави центрального кладовища.
  • Сергій загинув 14 травня 2022 року на Запоріжжі. Льотчику було лише 25 років.

Відкривали стелу бойові пілоти — батько та молодший брат загиблого Героя. Батько — повний лицар ордена Богдана Хмельницького. Коли Сергій вступав до льотного вишу у 2014-му — батько виконував бойові завдання в АТО. Коли у 2022-му юний пілот нищив на «Сушці» ворожу авіацію, тато літав поряд… Молодший брат також пішов стопами рідних і нині захищає українське небо, передає armyinform.

На стелі — молодий усміхнений пілот поряд із літаком Су-25. На цьому літаку молодий Герой здійснив понад 40 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО і винищувальної авіації окупантів, знищив десятки ворожих танків, більше ніж пів сотні броньованих машин та транспортних засобів, сотні окупантів. Він врятував тисячі життів українців.

Відео дня

«Це — твій тато! Він — справжній Герой!» — кажуть маляті друзі Сергія.

— Хлопчик, який знає татка лиш із фотографій, уважно дивиться на стелу. Хоч і поки що не до кінця усвідомлює, наскільки відважним був його молодий батько. Мати ж дитини намагається триматися та мріє, аби син перейняв від батька геть усе, — передають у повідомленні.

18 травня 2022 року, нагадаємо, бойові літаки в небі над Вінницею віддали останню шану молодому льотчику-штурмовику, 25-річному капітану Сергію Пархоменку. Вінничани чули ревіння реактивних двигунів та бачили пару літаків-винищувачів Су-27, які кружляли над містом

Редакція 20minut.ua дізналася: у регіоні, звідки родом Сергій, тривають бойові дії, тому в останню путь героя провели у Вінниці, столиці військової авіації України. У молодого льотчика залишилася родина і малесенький син, який народився у березні.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Nina Govorun

    Вічна пам'ять герою
  • Лариса Підкалюк

    😢
  • Valentyna Valentyna Mazur

    Вічна пам'ять і Царство Небесне Герою.
  • Tetiana Kesler

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up