«Він бачив, як маму притисло уламками». Потерпілого від ракетного обстрілу Рому рятують лікарі

«Він бачив, як маму притисло уламками». Потерпілого від ракетного обстрілу Рому рятують лікарі
  • Вінничанка Галина Олексів загинула під час ракетного обстрілу Вінниці, а її син Рома зараз у важкому стані в лікарні. 
  • У 8-річного хлопчика обгоріле обличчя, тіло та дихальні шляхи. Він у комі. Крім опіків, у Роми чисельні травми та переломи.

Галина Олексів родом з Вінниці, але разом з чоловіком жила у Львові. Там пара виховувала сина Рому. Подружжя на всіх світлинах усміхнені та красиві, вони обидвоє талановиті музиканти. Однак щасливе життя Галини обірвала терористична російська ракета. Їй було лише 29 років…

У Галини були теплі стосунки з батьками, тож вона час від часу приїжджала в гості, у Вінницю. Це був один з таких разів. Галина знайшла тут хорошого лікаря, і записалася з сином на прийом у клініку на 11.00. А вже близько в 11.20 туди влучила ворожа ракета…

Жінка загинула, а її сина Романа сильно відкинуло ударною хвилею. Саме це, ймовірно, врятувало його життя. Про це все нам розповіла подруга дитинства Галини. 

Відео дня

— Наші батьки дружили з їхньої молодості, і ми теж з дитинства з Галею разом. У них вдома завжди було дуже затишно та душевно. Галя була дуже доброю людиною, турботливою, акуратною, — розповідає подруга Анна Бутровська. — Галя завжди слідкувала, щоб вона та її хлопці охайно виглядали. Галинка була дуже красивою, мала довгу косу та надзвичайну природну красу...

Жінка була музиканткою, викладала у виші. Вона була все життя пов'язана з музикою. Галина з дитинства співала, грала на музичних інструментах. Була творчою особистістю. 

— Мені не хочеться вірити, що це сталося. Все, як страшний сон, — каже Анна. — Скоріш за все, Ромчик вижив, бо він маленький і його сильно ударною хвилею викинуло. В нього навіть взуття з ніг зірвало. Є відео з місця подій, і там видно, як його виносять. У Роми на цьому відео вже спухле і темне лице з одного боку. 

Ромчика рятують лікарі

Хлопчик зараз у комі. На щастя, його стан вдалося стабілізувати. У 8-річного Романа множинні травми (відкритий перелом плечової кістки, черепно-мозкова травма) та опіки тіла, лиця.

— Зі слів бабусі хлопчика, у нього повністю обпечене лице. Також обпечені ручки, ноги, спина, дихальні шляхи. Речі плавилися на ньому, і горіла шкіра, — розповідає жінка. — Бабуся хлопчика мені розповіла, що, коли Рому знайшли на місці трагедії, то він ще був при тямі. Сказав, хто він, звідки та скільки йому років. А ще сказав, що з ним була мама і він бачив, як її притисло уламками будівлі.

Рому з місця трагедії привезли у Вінницьку обласну лікарню. Там його стан трішки стабілізували, і хлопчика транспортували у Львівський опіковий центр. 

— Його планували перевезти наступного дня одразу ж до Польщі. Але лікарі кажуть, що Ромі потрібен відпочинок після транспортування у Львів. А вже згодом, в залежності від стану Роми, на рівні Міністерств двох країн буде вирішене питання про його транспортування, — каже подруга загиблої мати Роми. 

За словами жінки, Рому навмисно не виводять з коми, оскільки у нього багато внутрішніх травм, переломів. 

— Це такий біль, що його не можна описати словами. Ярослав (батько Роми та чоловік Галини, — авт.) тримається, він молодець. Бабуся Ромчика говорить, що щаслива, що в її внука залишився такий турботливий тато, — каже Анна. 

Всі світлини із соцмереж.

Збирають кошти для допомоги Ромі

Друзі мами хлопчика оголосили збір коштів на реабілітацію Романа. 

— Зараз держава Ромі допомагає, але в майбутньому на нього чекає не одна операція. І вони будуть закордоном, скоріш за все. Зараз дійсно забезпечують пацієнтів усім необхідним, але Ромі потрібна тривала реабілітація, — пояснює подруга загиблої Галини. — Для дитини ця реабілітація буде ще важча, бо малеча росте, і шкіра розтягується. А після опіків шкіра не еластична, тому потрібно буде робити пересадки шкіри та косметичні операції. 

Якщо ви хочете допомогти родині, то можете надсилати кошти за цими реквізитами: 

  • Картка Ярослава (чоловіка Галини): 4149 4993 9447 6442 (євро);
  • [email protected] (PayPal).
  • Картка Лідії (мами Галини): 86102030880000820201208842 (польська).
  • Картка батька Галини: 5168 7574 0048 0150 (ПриватБанк).

Редакція висловлює щирі співчуття рідним загиблої Галини. 


Читайте також:

«Спочатку шум, потім гаряче і тиша». Так розповів дружині у реанімації про ракетний удар Віталій Каблучко

«Вінницю більше не будуть обстрілювати». У дитинстві тікав від фашистів, тепер — від рашистів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up