У бою на Херсонщині загинув досвідчений військовий зі Стрижавки

У бою на Херсонщині загинув досвідчений військовий зі Стрижавки
  • На Херсонщині поблизу Давидового Броду 3 жовтня приблизно о 16.30 стався артилерійський обстріл. Під час нього загинув наш земляк, відважний з досвідом воїн Олександр Бородай.

Сумну звістку повідомив голова Стрижавської громади Михайло Демченко.

Олександр народився в Житомирі. Рано втратив матір, виховувала його бабуся. У 1986 році родина переїхала до Вінниці. Після закінчення навчання у Вінницькому професійному училищі №5, Олександр перебрався до Стрижавки. Працював будівельником.

У Вінниці займався реставрацією костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської. Був членом тамтешньої неокатехуменальної спільноти. Мав талант до музики і добрі вокальні дані.

Відео дня

— У 2014-му Олександр пішов у зону АТО. Відчув внутрішній поклик до того, щоб боронити Батьківщину. Служив у батальйоні «Айдар». Отримав відзнаку «Патріот Вітчизни». Додому повернувся після поранення, уже з інвалідністю, — зазначає Демченко. — Труднощі зі здоров’ям не зупинили мужнього воїна тоді, коли почалося повномасштабне вторгнення. У перші ж дні війни Олександр Бородай записався до територіальної оборони, а 11 березня вирушив у зону бойових дій. Був навідником-оператором 3-го розвідувального відділення 3-го розвідувального взводу 2-ї розвідувальної роти військової частини А1445. Всього тиждень герой не дожив до свого 49-го дня народження. Загибель Олександра — тяжка втрата для його синів Івана та Владислава, маленької онучки, дружин. Боляче усвідомлювати, що війна забирає сильних духом, світлих і порядних людей. Тих, хто є гордістю громади і надійною опорою для своїх близьких. Щиро співчуваю рідним і друзям Олександра! Жодні слова нині не втішать їх у скорботі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Олександра! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (218)
  • Люда Журенко-Журавель

    Вічна пам'ять Герою,співчуття рідним,та близьким.Герої не вмирають.
  • Мирослава Кот

    Вічная пам'ять Герою
  • Люба Худан

    Вічна пам'ять Герою
  • Лена Царь

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up