«Ціною власного життя врятував життя сина». Загинув військовий з Іллінецької громади

«Ціною власного життя врятував життя сина». Загинув військовий з Іллінецької громади
  • «Він загинув, прикриваючи собою сина, з яким воювали і захищали Батьківщину разом... І врятував свого сина», — кажуть рідні військового. Його подвиг житиме у пам’яті майбутніх поколінь.

Ігор Руденко, 1972 року народження, загинув 9 квітня 2023 року в районі населеного пункту Новобахмутівка Донецької області. Сумну звістку повідомила Іллінецька міська громада.

— Ціною власного життя Ігор Пилипович врятував життя сина, з яким разом воювали, виборювали мирне майбутнє для України, — цитуємо повідомлення. — Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав Україну та кожного з нас. Його героїчний подвиг житиме у пам’яті майбутніх поколінь. Інформацію про день та час, коли зустрічатимемо Героя на рідній землі, повідомимо додатково.

Відео дня

Оксана Попик з Іллінців пише про воїна: «Справжній патріот, вірний і гідний син України! Він загинув, прикриваючи собою сина, з яким воювали і захищали Батьківщину разом... І врятував свого сина. Це непоправна і надважка втрата для родини, для усіх нас, для усієї України... Це вічний біль, бо загинув справжній Воїн, справжній Боєць, Людина, яка щиро любила свою родину і всю Україну».

Віта Приймак поширила допис Оксани та підкреслила: «Вічна пам’ять… Цей чоловік врятував не лише свого сина, але й усіх нас».

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (143)
  • Діма Грозний

    Царство небесне. Вічна Слава та Світла пам'ять тобі наш Герою !🙏🙏🙏🇺🇦❤❤❤
  • Вікторія Пташинська

    Вічна і світла пам'ять царство небесне наш герою Амінь 🙏😥🕯️
  • Наталия Губаренко

    Вічна та світла пам'ять Герою!
    Низький уклін тобі Герою!
    Щирі співчуття рідним
  • Валентина Бандура

    Вічна пам'ять і слава Герою. Доземний уклін рідним

keyboard_arrow_up