«Треба зупиняти ворога там, а не чекати, доки він буде тут» — боєць з позивним «Шайба»

«Треба зупиняти ворога там, а не чекати, доки він буде тут» — боєць з позивним «Шайба»
  • Перед початком повномасштабного вторгнення військовослужбовець «Шайба» працював у сфері будівництва. Він вирішив добровольцем приєднатися до військових сил, щоб захищати своє право на вільне життя.
  • Зараз він служить у стрілецькій роті окремого батальйону 120-ї бригади Сил Територіальної Оборони Збройних Сил України, займаючи посаду командира взводу.

За плечима цього бійця багато боїв. Він пригадує, як на початку війни однією з найгарячіших точок була Попасна, де він і пройшов перше бойове хрещення. Згодом ротація на кордон з Придністров’ям, далі захист північних рубежів країни. Пригадує військовий і виходи підрозділу на східні напрямки.

«Саме пекло відбулося у Бахмуті. Хлопці всі молодці — вистояли, трималися як леви. Правда не всі лишилися живими, були втрати та поранені… Мене теж поранили тож деякий час лікувався, — розповідає «Шайба». — Але я знову з побратимами в строю — виконуємо іншу задачу».

Вдома на чоловіка чекає дружина та три сини. Рідні підтримують бійця та моляться за нього.

Відео дня

«Трапилась така ситуація, коли ми потрапили між перехресний вогонь: одна група орків лупила по нам з городів, а друга через дорогу. Майже були в оточенні, але добре що була ніч, тож цих що були через дорогу ми подавили стрілецьким вогнем так і вискочили до своїх, — пригадує захисник. — А ще підфартило, коли попереду мене зірвалася міна. Я зашпортнувся в той момент, мабуть, в ту секунду побачив тільки спалах червоний, але мене не зачепило. Багато ще чого було, але дякую в першу чергу своїм рідним, що вони молилися не тільки за мене, а і за усіх військових. Дякую своїй коханій дружині та трьом моїм синам. Ось через кого я пішов до війська. Мої рідні поставилися з повагою до такого рішення. Пам’ятаю, як зібрав усю родину і сказав, що треба зупинити ворога там, а не чекати доки він буде тут».

Після війни військовий планує відбудовувати країну та відновити усе, що зруйнували окупанти.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Масажі, консультації та лікувальна гімнастика: як у Вінниці безоплатно реабілітують ветеранів

Капітан поліції з Вінниччини допомагає бійцям з обігрівом. Що означає гравіювання МРМК та ЮП?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up