Капітан поліції з Вінниччини допомагає бійцям з обігрівом. Що означає гравіювання МРМК та ЮП?

Капітан поліції з Вінниччини допомагає бійцям з обігрівом. Що означає гравіювання МРМК та ЮП?
  • Ювенальний поліцейський з Мурованих Куриловець виготовляє буржуйки та окопні свічки на фронт для захисників.
  • Під час блекаутів Сергій Хрущ зрозумів, що нашим бійцям необхідна допомога з обігрівом.
  • Так виникла ідея робити буржуйки.
  • Разом з однодумцями «перепрофілювали» у соцмережі групу на благодійну спільноту для допомоги армії та розпочали процес виробництва.

До війни у Сергія Хруща було хобі — мисливство та рибальство. Він був учасником  спеціальної 

закритої групи у соцмережі. Після минулорічних блекаутів поліцейський особливо гостро усвідомив необхідність тепла для хлопців на фронті. Тому групу разом з однодумцями «перепрофілювали» на благодійну спільноту для допомоги ЗСУ.

— Я написав оголошення, що потрібен матеріал для виготовлення буржуйок і люди почали приєднуватись. Так з часом у мене у дворі з’явилась міні-майстерня. Досвід є, тож потрібен був лише матеріал. Попри основну роботу, зараз це моє волонтерство і мій обов’язок, — розповідає Сергій Хрущ.

Відео дня

Ювенальний поліцейський працює з дітьми і безпека малечі для нього на першому місці. Правоохоронець впевнений, що жодна дитина не повинна проживати своє дитинство у час війни. Та наразі війна стала нашою реальністю і обов’язок дорослих — зробити все можливе, щоб діти могли радіти, грати, розвиватись і творити. 

Як тільки Сергій має вільний час, він займається виготовленням буржуйок на фронт. Працює вечорами та у вихідні, а допомагають правоохоронцю друзі, волонтери, дружина та син.

Основа буржуйки — газовий балон або бойлер. Спочатку Сергій мав мав декілька своїх заготовок та трохи металобрухту, з яких зробив декілька буржуйок та відправили на передову. Хлопцям сподобалось. Потім почали робити більше. Пів доби витрачає чоловік на виготовлення однієї такої польової печі. Щоб робота виконувалась швидко, каже, потрібно заздалегідь зібрати необхідний матеріал.

Правоохоронець розповідає, що головне в буржуйці — вага та об'єм. Адже польові пічки мають бути легкими і невеликими, щоб бійці, у разі чого, могли перенести їх або забрати з собою.

Основне завдання буржуйок — це сушка берців, приготування їжі та обігрів. Окопна свічка нагріває таку польову піч і вона гріє близько доби.

— Перед тим, як відправити буржуйки військовим, ми обов’язково їх тестуємо. На кожній гравіюємо літери МРМК (мисливці, рибалки, Муровані Курилівці) та, звичайно ж те, що рідне — ЮП (ювенальна поліція), — зазначає Сергій.

 

Читайте також:

Найбільший обмін військовополоненими за час війни: додому повернулися восьмеро жителів Вінниччини

Чому ж хворіли діти? Дізналися результати аналізів в Агрономічненському ліцеї

Історія піхотинця з позивним «Денді»: про важкі бої та технології, які допомагають піхоті

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Channel

    Шана і повага
  • Олег

    Українці прошу допоможіть. Їдемо з Харкова до Львова! везу жінку  та дитину! Людина яка мала допомогти нам в дорозі вимкнула телефон! Бензин скінчився! Стоїмо в Київській області допоможіть паливом або коштами будь ласка хто скільки може. Потрібно 1800 грн 6 січня поверну! Допоможіть Благаю.

    5355161162666739
  • Liubov

    Купив би дрон. Хлопці викидають ті окопні свічки. Ні води не нагрієш, ні чаю не завариш. Одна  чорна кіптява.

    Tatiana reply Liubov

    Так як в нас дрони коштують як пів царства,то легше виїхати за кордон і там купити!!
  • Олег

    Оце дійсно Поліцейський не то що деякі🫡🤝🤝🇺🇦🇺🇦🙏🙏

keyboard_arrow_up