Історія піхотинця з позивним «Денді»: про важкі бої та технології, які допомагають піхоті

Історія піхотинця з позивним «Денді»: про важкі бої та технології, які допомагають піхоті
  • Піхотинець та інструктор із бойової підготовки бригади «Червона Калина» з позивним «Денді» брав участь у багатьох важких боях проти окупантів.
  • Спочатку це був Донецький напрямок, район населеного пункту Спірне.
  • Зараз підрозділ бійця воює на Запорізькому напрямку.

Піхота бригади «Червона Калина» завжди перебуває в авангарді наступальних або оборонних боїв. Бійці без перепочинку та вихідних працюють заради майбутньої перемоги.

У своїй розповіді військовий підкреслює, що на Донбасі окупанти, не шкодуючи, кидали в бій непідготовлені підрозділи. З усмішкою пригадує випадок, як після відбиття ворожих позицій один із окупантів, що вижив, розгубився в темряві та допомагав українським військам копати окопи.

— На Донбасі ми протистояли, в основному, зекам і «вагнерам», які були погано оснащені та підготовлені. На Запорізькому напрямку нам протистоїть кадрова армія, яка, я б сказав, знає свою роботу. Вони добре оснащені. Під час боїв нам потрібні всі навички, які отримували раніше, —  розповідає «Денді».

Відео дня

На Запорізькому напрямку окупанти обладнали фортифікаційними спорудами значну ділянку захоплених територій, використовують велику кількість артилерії, протитанкових розрахунків. В боях бере участь навчена російська піхота. Також ворог має багато ударних, розвідувальних і дронів-камікадзе.

«Денді» розповідає про випадок, коли окупанти використовували дрон, якій імітував стрілецькі бої за допомогою колонки. Таким чином вороги намагались змусити українські війська покинути укриття й після цього скинути з БПЛА вибухівку.

— Нашим військам потрібно багато дронів усіх рівнів: FPV-дрони, розвідувальні, ударні дрони, БПЛА оперативно-тактичного рівня. Вони можуть виконувати роботу, яку раніше завжди робила піхота. Ці технології допоможуть зберегти життя бійців, — зазначає піхотинець.

 

Читайте також:

Президент України вручив сертифікати на квартири захиснику з Козятина та родині полеглого бійця

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nikolay K.

    Малий красава!)

keyboard_arrow_up