Тиша тут рідко буває. Розповідь про війну бойового «Айболіта» та військового «Діда»

Тиша тут рідко буває. Розповідь про війну бойового «Айболіта» та військового «Діда»
  • Спалена ворожа техніка на узбіччях, посічені дерева уламками снарядів, поля, усіяні нерозірваними снарядами російських «Ураганів», свіжі сліди прильотів від артилерії та мінометів — це дорога до позицій наших захисників. На початку широкомасштабного вторгнення на цих територіях перебували ворожі війська, але згодом їх вибили.

Уже кілька місяців українські захисники 59 окремої мотопіхотної бригади невтомно тримають тут оборону, повідомляє Армія.інформ.

—  Є важливі райони та об’єкти, які ми відбили відносно недавно, а вони зараз хочуть забрати їх назад. Нічого в них не вийде! — розповідає командир підрозділу.

За декілька кілометрів — позиції окупантів. Тиша тут рідко буває, ворог частіше активізується вночі або під ранок.

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

— Окупанти намагаються утримати зайняті рубежі, постійно займаються аеророзвідкою, моніторять наші позиції. Якщо побачать якусь ціль — насипають. Що тільки сюди не прилітало: і мінометні міни, і реактивні ракети, — каже один із командирів підрозділу.

За словами бойового медика на псевдо «Айболіт», вони гатять не тільки по позиціях наших військ, а й обстрілюють тилові райони, руйнують інфраструктуру, вбивають мирне населення.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

— Нещодавно окупанти спеціально підпалювали поля з врожаєм. Красти і руйнувати — сутність цих «нелюдів», — говорить «Айболіт».

Зі сльозами на очах воїни показують обереги, малюнки та синьо-жовтий прапор з побажаннями, які їм передали дітки. Військовий з позивним «Дід» каже, що дивлячись на це все, розумієш, кого ти тут захищаєш.

На зображенні може бути: 1 особа

— Я ж добровільно пішов воювати, щоб Україна була вільною, і щоб мої діти й онуки жили спокійно і не бачили того, що бачив тут я. А прощення рашистам за те, що вони зробили на цій землі, не буде, — говорить військовий.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Раїса Брижата

    Нехай Бог вас береже від ворожої кулі
  • Валентина Панчук

    Анжела Охоронця вам мужній наш захисник.Тільки такі люди вартують нашу неньку Україну.Низький уклін вам
  • Людмила Марченко

    Низький уклін тобі наш рідненький! Дякуємо!!!💙💛
  • Катя Притула

    Хай береже Вас Господь Бог і Матінка Божа АМІНЬ 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up