«Супертато знає відповіді на всі запитання. І вміє готувати грунт». Віктор Бронюк про секрети виховання

«Супертато знає відповіді на всі запитання. І вміє готувати грунт». Віктор Бронюк про секрети виховання
  • У День батька лідер гурту «ТІК» та супертато двох чудових діток – доньки-красуні Єви і сина Дані поділився секретами, які допомагають йому ефективно вирішувати проблеми, які під час виховання виникають у всіх батьків, та розказав, чому сам навчився у своїх дітей.

– Вікторе, усім відомо, що справжній чоловік повинен посадити дерево, виховати сина і побудувати будинок. А які три або більше пунктів повинен виконати справжній батько?

– Головний пункт і у чоловічому, і у батьківському списку – це все робити з любов’ю (посміхається)! Коли стає татом, справжній чоловік, як і раніше, продовжує готувати грунт – матеріальний, психологічний і суто людський. Створити для своєї родини максимально комфортні умови і раціональне гармонійне середовище, у якому кожен може себе легко реалізувати, постійно самовдосконалюватися і давати максимальні показники. Це і є завдання чоловіка, який стаючи батьком, ще чіткіше усвідомлює, що не тільки щось, а, в першу чергу – гідних людей повинен залишити після себе, бо саме вони будуть продовжувати рід.

– Пам’ятаєте відчуття, коли вперше взяли дитину на руки?

Відео дня

– Звісно, адже ці відчуття незабутні! Коли народилася Єва, я був у гастрольному турі. З Луганська у Івано-Франківськ проїхав більше 1000 кілометрів, аби скоріше потримати її на руках. Відчуття від усвідомлення того, що з’явилась частинка тебе – це щось дуже особливе й фантастичне!

– Ваш батько для вас завжди був прикладом?

– Звичайно! Як і для кожної людини! Хоча не в усіх речах він був ідеальним. Я виріс у простій сільській родині, тому батькові доводилося багато часу приділяти роботі. Як дитині, звісно, хотілося, щоб більше часу діставалося мені. Але то звичайні дитячі переживання. З віком розумієш, що навіть батьки, які максимально рухаються у сторону ідеалу, не завжди відповідають сподіванням своїх дітей, які часто бажають бачити маму й тата іншими. Це одвічні проблеми поколінь, наших сподівань і реальності. Тому єдино правильний у цьому всьому метод дії – відверто і щиро спілкуватися один з одним. І не залишати жодне запитання без відповіді.

Фото з архіву: Віктор Бронюк зі своїми батьками на весіллі

– Що для вас найважче у батьківстві? Можливо, переживати кризові моменти чи відмовляти дітям у чомусь?

– До батьківства я прийшов у свідомому віці. На щастя, у мене в житті це не трапилося випадково, спонтанно чи небажано. Мені вже цього дуже хотілося і психологічно я був абсолютно готовим. Тому всі моменти виховання й вікові кризи переживаю спокійно. Єдине, що інколи може поставити у ступор – це якісь незручні запитання, яких у дітей завжди багато (посміхається). Тут і доводиться проявляти максимум креативу, щоб знайти правильні слова! Адже тікати від відповідей не можна ні в якому разі. Якщо не від тебе, то деінде діти все одно будуть їх шукати і знайдуть. А найкраще, що є у родині – це діалог та впевненість, що можна спілкуватися з батьками відверто і щиро.

– Які риси, по-вашому, треба обов’язково виховати у дівчинці, а які – у хлопчику?

– Для мене важливо, щоб донька і син, в першу чергу, були людьми! Це, може, таке велике й збірне поняття, але дійсно першочергове. Людяність – це та основа, яка відрізняє нас від усіх інших істот, що живуть на нашій планеті. Коли вона є у серці, людина нормально сприймає всі речі і процеси, які відбуваються, реагує на них без істерик і вміє приймати оптимальні рішення.

– Які у вашій родині є табу у вихованні дітей?

– Рукоприкладство. Бо це не метод і не спосіб виховання. Хоча багато кажуть, що ляснути по дупі – найбільш ефективна дія, та й дехто з педагогів-класиків навіть казав, що це можна застосовувати. Але, як на мене, все ж таки треба пояснювати, роз’яснювати і спілкуватися, а не підвищувати голос і застосовувати силу до власних дітей. Моя донька, наприклад, взагалі не сприймає, коли хтось підвищує голос - вона просто блокується і не чує того всього. Тому якщо хочеш чогось добитися від неї, треба просто спілкуватися. Спокійно й розмірено, коли у неї є можливість висловити свою точку зору, а у тебе – прояснити ситуацію.

– Часто не тільки діти вчаться у своїх батьків, а й – навпаки. Чому ви навчилися у своїх дітей?

– Робити те ж, що вимагаєш від них! Виховуючи, ми вимагаємо від дітей завжди бути чемними, привітними, слідкувати за своїм зовнішнім виглядом, правилами внутрішнього розпорядку, але, в першу чергу, все це повинні виконувати самі. Хоч маленькі, але діти завжди дуже спостережливі, тому деколи і у відповідь батькам зауваження роблять (посміхається). А щоб бажані правила для них дійсно на все життя стали догмами, все потрібно підтверджувати власним прикладом.

Нагадаємо, цьогоріч у день свого 41-річчя Віктор Бронюк презентував нову пісню гурту «ТІК» «Донечка», яку присвятив своїй Єві та усім донечкам.


Читайте також:

Їдемо у Тарасівку на водоспад з… інтернетом. Чим ще приваблює місце за 53 кілометри від Вінниці?

«Вірте у ППО, але з надійного укриття!» Як полковник з Вінниччини боронить небо України

Війна та секс: військовий психолог розповів про лібідо, зради, утримання та «польових дружин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Наташа Коломієць

    Теж мені знайшли хероя.
  • Сергей Прокопчук

    Це Бронюка попіарити, чи людей "подразнити"?
  • Лариса Дацкова

    А чому він не на фронті?

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Людмила Савчук не твоє діло де я і що я. Якщо так цікаво-йди до військкомату,поцікався. І чоловіка прихопи.

    Людмила Савчук reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов тролиш ти...правда в очі коле??????

    Людмила Савчук reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов одразу видно що ви ,,вихований '',цікаво де воюєте?????з жінками у фейсбук??????а хоча чого це я на ви....якого хера мій брат і всі Чоловіки мають захищати сраку такого бидла як ти!!!!!шуруй на війну

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Людмила Савчук яке ти дур...тупе. Або просто каzzапська троляка. Жирна така троляка,яка толком і тролити не здатна.

    Людмила Савчук reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов тобто Ви хочете сказати що військових з такою будовою тіла не має???Всі накачані двохметрові дядьки лише воюють????

    Людмила Савчук reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов а  ті хто вже більше року на війні не можуть стояти біля станка,не можуть сісти за кермо автобуса????Чи вони народились військовими???Не хочуть побути біля сім'ї???

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Віктор Піхур мається на увазі,що все це можна самому(самій) дізнатися. Але ж потрібно "поцікавитися",з єхидцею. Ніби,не видно,що така "курпулентна" людина там зайва.  За нашими жіночками зараз таке дуже водиться.

    Віктор Піхур reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов Чому ляпнути?  Він був в теробороні, з кулеметом фоткався. А коли вінницьку тероборону відправили на передову, то його там випадково ( чи ні?) не виявилось

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова а ви знаєте,де я в що роблю?

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов а чому ви не на фронті?

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова видно,ви вже "вибралі".

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов во -первых, я не кричу, а пишу.

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова то чому ви "кричите" саме тут,а не на загальноукраїнських ресурсах,чому не звертаєтеся до преЗЕдента?
    І перед тим,як "кричати",спочатку поцікавтеся обставинами. Бо інакше це не "крик",а...

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов це крик душі за несправедливість. А клініка у вас в голові.

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова мда... Це-клініка...

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов от ті, що ви перечислили- всі на фронті.

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов в селах, нема кому робити (нема тракторістів) всі на фронті. Нема кому обробляти поля. Де та справедливість. А депутати як сиділи, так і сидять і ніхрена не роблять для людей. ВСІХ НА ФРОНТ, на захист країни.

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов вот именно такие на передовой, а не те, что сидят в кабинетах, кофе пьют

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова якщо ВСІ підуть на передову,ви станете до станка? Чи сядете за кермо автобуса чи в кабіну машиніста поїзда? Чи будете ходити по квартирах та ремонтувати унітази?

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    То не треба виставляти ці фотки, набридло. Як всі, так всі повинні йти на захист країни. А то, одні відсижуются, а другі за них гинуть.

    Лариса Дацкова reply Лариса Дацкова

    Олег Каськов причем тут ляпнути? А що він не такий як інші? Чому він не може йти на захист країни на передову.

    Олег Каськов reply Лариса Дацкова

    Лариса Дацкова аби ляпнути?
  • Ірина Пенішкевич

    Гарна сім'я

    Богдан Терещук reply Ірина Пенішкевич

    Рита Нагорная бабуля,твої всі вже на війні?

    Рита Нагорная reply Ірина Пенішкевич

    Ірина Пенішкевич чим гарна? Дуращькі пісні співає, нехай луче іде  на війну!!!

keyboard_arrow_up