Сьогодні у вічність проводжають двох друзів — Артема Іванішина та Вадима Кондратюка

Сьогодні у вічність проводжають двох друзів — Артема Іванішина та Вадима Кондратюка
  • Сьогодні, 18 лютого, відбудеться прощання з полеглими Героями — 23-річними Артемом Іванішиним та Вадимом Кондратюком.
  • Молоді люди пішли на фронт добровольцями та воювали в складі штурмового полку «Цунамі» бригади поліції «Лють».
  • Їхнє життя обірвалися у бою цієї середи, 14 лютого.

Бойові побратими  Артем Іванішин та Вадим Кондратюк були друзями і в цивільному житті. Звістка про їхню загибель сколихнула Вінницьку громаду і в соціальних мережах тисячі містян висловлюють щирі співчуття родинам і близьким полеглих військових.

Вадим Кондратюк нещодавно закінчив юридичний факультет ДонНУ ім. В. Стуса, Артем Іванішин був студентом факультету економіки менеджменту та права ВТЕІ ДТЕУ.

У місті вони були відомі завдяки активній громадській позиції та волонтерству, обидва були членами Вінницької молодіжної Ради з 2017 по 2022 рік, а також помічниками депутатки Вінницької міської ради Світлани Ярової. Разом їм вдалося реалізувати у місті багато цікавих та корисних проєктів.

Відео дня

За словами колег, обидва чоловіки мріяли зробити цей світ кращим і мали багато планів на життя. Саме тому добровольцями пішли на фронт.

Буквально напередодні, 2024 року Артем Іванішин на своїй сторінці у фейсбуці розповів, що разом з побратимами продовжує нести службу у гарячих точках фронту, аби захистити та відвоювати кожен клаптик української землі та звільнити наших людей з окупації. Він був переконаний в перемозі України над російським агресором.

— Прийдешній рік буде також складним, але впевнені — наша країна переможе ворога. Для цього нам потрібно бути згуртованими, — написав він.

Такої ж думки дотримувався і його побратим Вадим Кондратюк: «Тільки одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще».

  • Прощання із Захисниками відбудеться у неділю, 18 лютого.
  • 10.30 — церемонія відспівування у Церкві Воскресіння Христового (вул. Хмельницьке шосе, 5 (за Універмагом).
  • 12.00 — поховання на Алеї Слави Героїв на Сабарівському кладовищі.

 Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героїв! Вічна пам'ять! 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пётр Крышина

    Вічна пам'ять Героям..Хай з Богом спочиває а світло віковічне світить вічно.

keyboard_arrow_up