Сергій Борзов – мер для людей (Пресслужба Сергія Борзова)

Сергій Борзов – мер для людей  (Пресслужба Сергія Борзова)
  • Борзов Сергій Сергійович – управлінець з багаторічним досвідом.
  • Кандидат на посаду мера Вінниці.
  • Головні риси – відвертість, відповідальність та швидкість прийняття рішень.

— Вінничан цікавить Ваш сімейний стан. Нещодавно почули, що Ви 20 років в шлюбі з Іриною Борзовою. Скільки у вас дітей?

— Троє дітей. Двоє навчаються в Києві. Старша донька на другому курсі університету Шевченка, середня – в школі. Молодший – з нами в Вінниці. Живуть і навчаються не у Лондоні, а в Україні.

— У вас було кохання з першого погляду?

— Так. Мені було 17 років, Ірі – 15. Ми почали зустрічатись. Потім одружились.

— Ви очільник області. Чи є час на сім’ю при Вашій завантаженості?

— Так, ми щодня телефонуємо один одному. Я коли в Києві або доньки приїжджають до Вінниці, завжди проводимо час разом. Мені приємно під час сніданку обговорити з доньками якісь події. Вони дорослі, мені цікаво, як вони думають.

— Які у Вашому житті є важливі дати?

— Їх три. Це дні народження наших дітей. Сама перша – 5 липня - День народження старшої доньки Анни. Це один з найкращих днів в моєму житті. Емоції, які важко передати словами. Потім Ліза і вже Матвій – міні копія Борзова). Це найкращі дати в моєму житті.

—  Росії, кажуть, що в них є три проблеми – дурні, дороги і Путін. А які три проблеми є у нас, в Україні?

— Перше це війна. Друге – коронавірус. Третє – корупція.

— Як з цим боротись?

— Як боротись з коронавірусом, думає весь світ. Як боротись з Путіним також думає весь світ. А з корупцією треба боротись зараз. Корупція це така ж біда, як війна і коронавірус. З цим треба закінчувати. І почати може кожен, тоді ми будемо жити краще. Хабарництво і кругова порука гальмують розвиток міста та країни вцілому.

— Ви можете назвати свої три головні риси?

— Відвертість, швидке прийняття рішень і відповідальність.

— Ви єдиний голова облдержадміністрації, який з перших днів на посаді поїхав по районах і зустрічався зі всіма людьми. Зараз Ви, як кандидат в мери, йдете до вінничан у двори, на базари, в парки… Вам ніхто не «збирає» мешканців, як це роблять інші кандидати. Як Вас зустрічають?

— Привітно. Часто перепитують, то це Ви Борзов? Ми чули, що Ви не взяли 4 мільйони. Знаєте, пряме і безпосереднє спілкування з людьми показує реалії життя. В найкомфортнішому місті жителі Старого міста страждають через відсутність каналізаційних мереж і доріг. Підприємці, які працюють на базарі – не мають впевненості, де вони будуть завтра, бо міська рада не підписує договір оренди землі, де стоїть їх нерухомість. Жителі багатоповерхівок розповідають, що програма співфінансування «30 на 70» виходить на 30 – 50% дорожче, ніж люди зробили б ремонт чи утеплення самі, без допомоги мерії, але їм не дають дозволу. Така ж проблема і з асфальтуванням вулиць приватного сектору. Муніципальна варта, що має контролювати не тільки стан благоустрою, а й займатись організацією озеленення, охороною зелених насаджень, водойм, земельних ресурсів, просто «ганяє» і штрафує бабусь, які винесли продати вирощені грушки і яблука. Є велика проблема зі старими будинками - дах тече, підвали затоплює… Багато скарг на роботу ЖЕКів. ОСББ в старих будинках люди створювати не поспішають, бо «не витягнуть» самостійно витрати на заміну «гнилих» труб та дірявих дахів. ОСББ потрібно дати можливість заробляти! Це моя позиція.

Молодь просто каже: нам немає, де відпочивати, так щоб не витрачати гроші. Водії скаржаться, що по місту затори і ніде припаркувати авто, проте штрафи виписують швиденько. Так не повинно бути. Місто повинно бути комфортне для всіх – і для бабусі, і для дитини, і для працюючих людей. І умови повинні бути для всіх рівні. Поки що це не так.

— Що буде з стадіоном «Локомотив»?

— Це питання турбує не тільки футбольних вболівальників, а й всіх містян, які живуть в навколишніх районах. Стадіон «Локомотив» це знаковий для міста об’єкт.

— За які кошти думаєте побудувати міський стадіон?

— Це має бути співфінансування з державного бюджету і місцевого бюджету. Я особисто буду просити і Президента, і Прем’єр-міністра щоб виділили кошти на будівництво нового стадіону. Його вже не можна капітально ремонтувати. Рано, чи пізно його потрібно розбирати, щоб «Локомотив» не став «монументальним пам’ятником», як кінотеатр «Росія». Думаю, з стадіоном в нас все вийде.

Наприклад, в Київській області побудований стадіон на 7,5 тисяч місць. Його кошторис 150 млн гривень. Повністю новий стадіон європейського зразка. Він сертифікований FIFA, там проходять європейські матчі. Тобто зробити можна, головне бажання.

Я переконаний, вінничани не дадуть забудувати територію «Локомотиву» висотками. Там має залишатись вінницький стадіон. Наша вінницька команда «Нива» має історію, думаю, що має і майбутнє.

— ​​​​​​​У кранах вінничан смердюча вода. Що з цим робити?

— Сама велика біда – те що робиться з річкою Південний Буг. На сьогоднішній день вода в місті стоїть. Сабарівська ГЕС майже не пропускає по течії воду, тому вода має неприємний запах. Наш вінницький обласний водоканал, який належить обласній раді та в оперативному управлінні облдержадміністрації робить все що може, щоб вода була чистою. Ми проінспектували лабораторію водоканалу. Але мережі належать місту. Так історично склалось. Більшість мереж – застарілі. В галузі ЖКГ потрібно наводити лад. Тому що вода – найболючіша проблема саме Вінниці. Якщо відкрити Сабарівську ГЕС, рівень води падає і насоси, які на водоканал беруть воду, будуть пропускати повітря, і вони не зможуть нормально функціонувати. Тому рівень води тримається саме таким чином. Добре, що в нас є Південний Буг, бо наприклад Хмельницький отримує воду з свердловин. Там проблема більш гостріша. Нам треба думати про річку. Потрібно чистити не тільки річку, а й прибережні смуги. Контролювати щоб не було викиду нечистот в Південний Буг. Я цікавився результатами аналізів лабораторії водоканалу, перед забором води. Там ситуація дуже погана. Тому має добре попрацювати екологічна інспекція. Вона є, але я щось не бачив багато протоколів щодо скидання нечистот в Південний Буг. Це жахлива ситуація. Її потрібно вирішувати негайно.

— Ситуація з коронавірусом вийшла з під контролю. Що робити, як допомогти людям?

— Це не тільки Вінницька, обласна, чи загальноукраїнська проблема. Це загальносвітова проблема. Нам не можна ділити місто, область, треба діяти спільно. «Ковід» це надовго. Наразі вакцини немає, ми не знаємо, коли вона буде. По області розгорнуто 1426 ліжко-місць. Облаштували 60 ліжко-місць у «Фтизіатрії», бо дійшло до того, що пацієнтів з Вінниці везли у віддалені райони - Тростянець, Ямпіль. Зараз проводяться роботи з облаштування обласного інфекційного центру на Медмістечку. Йдуть роботи по облаштуванню киснем, монтується підстанція. Ми повинні надавати допомогу пацієнтам, там де вони проживають і коли її потребують. Але адміністрації лікарень теж повинні мати совість. Неприпустимо, коли держава заплатила за лікування пацієнта, НСЗУ перерахувала на рахунок лікарні мільйони, а людей відправляють в аптеку з списком медикаментів, щоб купували за свої гроші. Це про нашу «районку». Ця ситуація буде розслідуватись. Бо керівник комунального підприємства, яким стала лікарня, має нести відповідальність за свої дії, чи бездіяльність.

Розвиток громади залежить від надходжень в бюджет. Як стимулювати економічну активність?

В мене є багато питань. Наприклад, чому команда, яка правила 5 років на Вінниччині, залишила борг 60 мільйонів? Я дізнався про це лише через тиждень, після призначення головою ОДА. Бо про це ж не можна говорити – це ж була «успішна команда». Свої промахи тримали в таємниці та і будь-яка невдача – таємниця. Це не правильно. Потрібно бути чесними і називати речі своїми іменами. Щодо інвестицій. В умовах коронакризи розраховувати на іноземні капіталовкладення важко. Яскравий приклад – відкладення будівництва заводу «Heаd» у Вінниці, який планували розпочати в цьому році. Тому не треба забувати, що інвестори це не тільки великі виробничі підприємства, а й кожен підприємець, який створює робочі місця і сплачує податки в міський бюджет. Місто повинно боротись за кожного підприємця, за кожного товаровиробника, а не навантажувати їх додатковими поборами. Ми, як влада повинні стати якісним сервісом для всього бізнесу. Співпраця з великим та малим бізнесом повинна бути пріоритетом в щоденній діяльності міської влади. Якщо працюватиме бізнес, все буде добре з економікою.

— ​​​​​​​Чому вінничани мають проголосувати саме за вас?

— В Україні відбулись дві революції. Після Майдану найголовніший здобуток України в тому, що українці можуть вільно обирати! Якщо виберуть мене,та працюватиму на людей.  Можу сказати одне – голосуйте за покликом серця, і думайте, кого обирати.

— Багатьох вінничан цікавлять Ваші стосунки з чинним Президентом Володимиром Зеленським. Наскільки вони близькі?

— Стосунки з Президентом – виключно як голови Вінницької обласної державної адміністрації. Як людину я його знаю ще раніше. Але то інше. Я знаю, що він дуже порядна людина.

— Чи буде вінничанам на користь мати гарні стосунки з Президентом?

— ​​​​​​​Для вінничан це думаю буде дуже добре. Ті рішення, які необхідно негайно приймати будуть швидше опрацьовані. Я думаю, що ця комунікація піде на користь не тільки місту, а й всій області. Ми маємо розвивати далі Вінницьку область, щоб бути лідером в Україні.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up