Що робити, якщо зникла близька людина? Покрокова інструкція

Що робити, якщо зникла близька людина? Покрокова інструкція
  • Вінничани шукають людей за допомогою соцмереж. «Зникла людина» або «Допоможіть знайти» там багато постять.
  • Редакція дізналася, куди дзвонити в першу чергу і що ще треба зробити, якщо зв'язок з близькою людиною втрачений. 

На сайті поліцейського главку сьогодні з'явився допис про те, що у випадку зникнення людини треба негайно звернутися до поліції. Тут розповідають, що потрібно для оформлення звернення й пошуку пропажі. Процитуємо поліцейську інформацію пунктами.

  1. Заяву або повідомлення можна оформити письмово або усно, зателефонувавши на телефон спецлінії «102».
  2. Заява або повідомлення про зникнення приймається поліцією у день звернення, незалежно від місця зникнення людини.
  3. Вам необхідно надати якнайбільше інформації про зниклу людину: описати зовнішність, назвати особливі прикмети (шрами, татуювання), пригадати одяг, в якому зниклий/зникла може бути, повідомити про наявність мобільного телефону, автотранспорту тощо.
  4. Також знадобиться фото зниклої людини.

«Працівники поліції не можуть відмовити вам у прийомі заяви чи повідомлення про зникнення особи. Відмова з будь-яких причин тягне за собою дисциплінарну відповідальність», — додають на сайті обласного управління

Та нерідко розшук зниклих починається з повідомлення в соціальних мережах. Пости зі словами «Зникла людина», «Допоможіть знайти» поширюються дуже швидко. Буває, що люди ще постять, бажаючи допомогти іншим, а людина давно знайшлась.

Відео дня

А трапляється, що розшукують і родина, і правоохоронці, а знайти тривалий час не можуть. Як у випадку зі зникненням 22-річного вінничанина Юрія Шаталюка. Юнака востаннє бачили 17 вересня ввечері на міському пляжі по вулиці Гонти. Відтоді триває розшукова справа. 

— Ніяких слідів, ні його сумки, ні телефону, не було знайдено, — розповідала нашим журналістам мама зниклого хлопця. — На пляжі він був з 18-ї до майже 21-ї години, потім зв'язок пропав...

Про те, як шукають людей у Вінниці та чи швидко знаходять, редакція писала у статті «Їх шукає поліція. Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби» з історіями безвісти зниклих вінничан.

А як розшукують дітей, які зникли з дому? Це ми розповідали в публікації «Вони щодня є в розшуку. Чому дитина може захотіти піти від вас світ за очі».

То що ж треба знати, аби знайти зниклу людину самотужки, та що потрібно робити, якщо своїми силами розшукати пропажу не вдалось? Необхідні для пошуку кроки викладаємо в інфографіці:


 

Читайте також: 

Одне питання. Якщо потрібна допомога юриста, то де знайти безплатного?

Треба щось завірити чи задокументувати? Повний список вінницьких нотаріусів з контактами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up