«Робимо смачно, як для себе». Жителі Стадниці приготували для ЗСУ понад 10 тисяч банок тушкованок

«Робимо смачно, як для себе». Жителі Стадниці приготували для ЗСУ понад 10 тисяч банок тушкованок
  • Жителі сіл Стадниця та Гавришівка щодня збираються для виготовлення консервів.
  • Невтомні волонтери переробили вже тонну курятини, з якої отримали приблизно три тисячі банок, тепер в хід пішли вироби зі свинини. 

Починали з вареників для тероборони та плетіння маскувальних сіток, а зараз налагодили «фабрику» з виробництва тушкованого м’яса для захисників України. Жителі села Стадниця щодня збираються біля колишнього шкільного приміщення, щоб забезпечити харчами передову.

Як читаємо на сайті міськради, коли виникла така ініціатива, мешканці всього округу одразу підхопили цю ідею, організувалися та налагодили процес виготовлення тушкованки. Волонтери вже встигли віддати на передову дві партії тушкованого м’яса. 

Відео дня

«Вони нам дякують за смаколики, а ми їм за те, що нас захищають. Тушкованка — продукція, яка дуже довго зберігається. Ми практично всю громаду залучили до роботи. Виготовленням займаються близько ста людей, це і жінки, і чоловіки. В кожного свій рецепт, оскільки готують вони вдома, а ми вже «закатуємо» і фасуємо. Все робимо стерильно та смачно, як для себе», — розповідає Ганна Збавитель, яка керує процесом. 

Як йдеться на сайті міськради, у громаді не забувають і про хлопців з територіальної оборони — для них почали додатково готувати ще й каші з м'ясом. Процес налагоджений добре: поки в одному приміщенні господині нарізають м’ясо та «закатують» вже готову консервацію, в іншому понад 10 людей займаються фасуванням.

«Це найкраще, чим ми можемо допомогти з тилу. Стояти осторонь просто неможливо, дуже хочеться підтримати наших чоловіків, нагадати про домашній затишок і те, що вдома завжди чекають», — говорить Тетяна Черниш, яка теж долучена до ініціативи. 

У коробки вкладають дитячі малюнки, щоб підбадьорити захисників.

Як дізнаємося, серед фасувальників була й родина переселенців з Маріуполя — брат і сестра.

«Настрій в нас бойовий. Думаю, це дуже важлива робота, і я хочу, аби якомога більше людей підключалися і всі разом йшли до нашої перемоги» — сказала переселенка Яна. 

 

Читайте також:

Герої тилу. Прапори, які шиє вінничанка, відправлять до звільненої Київщини

Вінничанин Андрій Кравчук зробив завод зі свого СТО. Ми побачили як виготовляють авто для фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Людмила Столярова

    Дівчатка , їм там навіть їсти не хочеться а вам велика подяка .
  • Светлана Брикуля

    Дякую Вам, за працю!
  • Екатерина Мельник

    Бажаю вам міцного здоров'я і сили та удачі.Слава Україні!!!
  • Надія Благополучна

    Дякуємо Вам за безціну працю!!!Слава Українському народу!!!

keyboard_arrow_up