Вінничанин Андрій Кравчук зробив завод зі свого СТО. Ми побачили як виготовляють авто для фронту

Вінничанин Андрій Кравчук зробив завод зі свого СТО. Ми побачили як виготовляють авто для фронту
  • На Старому місті за два тижні після початку війни запрацювала одна зі станцій технічного обслуговування авто.
  • Щоправда, цех переформатували не просто для ремонту автівок, а й практично для виготовлення нових.
  • На невеликому підприємстві працюють дев'ятеро чоловіків. Всі вони погодилися допомагати біженцям, теробороні та ЗСУ безоплатно.

Цим матеріалом редакція RIA/20minut.ua розпочинає серію публікацій під назвою «Герої тилу». Ми будемо розповідати про вінничан, які допомагають армії, переселенцям і простим громадянам. Розкажемо про тих, хто не шкодуючи сил йде з нами пліч-о-пліч до перемоги над ворогом! Перший матеріал — про Андрія Кравчука та його СТО.

— Ми всі на війні. Працюємо у тилу для фронту та для ЗСУ, —  саме так пояснив своє рішення і рішення колег Андрій Кравчук допомагати армії та вимушеним переселенцям.

Чоловік додав, що все почалося з посту у соцмережі, в якому оголосили про готовність полагодити автівки тим, хто прямує з зони бойових дій. Люди приїздили, зверталися, їм допомагали. Коштів не брали. Хіба що приймали стільки, скільки хто міг дати. Навіть триста гривень на день для фахівців стало нечастою винагородою.

Відео дня

З часом завдання лише ускладнювалися. Сьогодні вийшли на новий рівень —  практично з нуля виготовляють автомобіль.

—  До нас звернулися зі ЗСУ. Привезли УАЗ-5131/2 виготовлений ще 1986 року. Засіб, м’яко кажучи, був у непридатному навіть для транспортування стані. Ми наважилися повернути йому життя як військовому позашляховику, —  розповів Андрій Кравчук.

Машину розібрали до гвинтиків: у нормальному стані тільки рама. Почали зварювати усе по крихтах, шукати необхідні запчастини. Допомагали друзі, знайомі та просто небайдужі. Дуже скоро виявилося, що для того аби дати автомобілю нове життя необхідно сорок тисяч гривень, двадцять з яких вони вже зібрали.

Дуже часто скептики дорікають, що, мовляв, це марна справа. Але чоловіки у відповідь пропонують за аналогічну суму (прим. — тобто, за 40 тисяч гривень) придбати позашляховик. Весь процес збору коштів координує дружина власника СТО Віталія. До неї можна подзвонити за цим номером телефону: (097)-335-73-37.

— Як все завершимо — це буде нова машина, до того ж вдосконалена, — продовжує Андрій Кравчук.

Підприємець обіцяє оприлюднити світлини, на яких УАЗик був до та після ремонту. Позашляховик зафарбують у піксель, облаштують радіостанцією. Це вже сьомий капітально полагоджений автомобіль. Вже наступні планують переробляти на дизпаливні, що значно спростить експлуатацію ЗСУ.

Як відбувається перевтілення УАЗу ми зафільмували на відео.

 

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Наталі Новак

    Дякуємо🙏🏼
  • Виталий Цыбрий

    Андрюха, красава!
  • Julia Ståhl

    💙💛🙏Слава Героям
  • Тамара Драпалюк

    Дякую таким людям,здоров'я вам ,удачі задуму.Слава Україні !

keyboard_arrow_up