Рекорд України. На Вінниччині живе пара, яка стала рекордсменом за найтриваліший шлюб

Рекорд України. На Вінниччині живе пара, яка стала рекордсменом за найтриваліший шлюб
  • Представники Книги рекордів України зареєстрували найтриваліший шлюб — 72 роки подружнього життя.
  • Мова про вінничан Миколи та Єлизавети Макаренків. Родина щаслива та закохана. У чому їх таємниця?

Заявку до книги рекордів подала донька Миколи та Єлизавети. Її розглянули та видали схвальне рішення. 29 червня подружжя отримало диплом із родинним рекордом.

«Подала документи і отримала експертне рішення, і ось мої батьки рекордсмени, 72 роки і 6 місяців», — каже донька Тетяна Макаренко, передає ТСН.

Одружилася пара у 1949 році. Микола був військовий льотчиком. На танцях познайомилися, там і освідчився. Сварок та бажання розлучитися вінничани ніколи не мали. Одна суперечка — це хто кого більше любить.

Відео дня

Йому сто, їй — дев’яносто два. Пара чекає свого 80-річного ювілею шлюбу. Живуть щасливо і подають приклад своїм дітям та онукам.

«Бабуся каже, що слухайся дружину. Бо я теж бачу, як дідусь до бабусі прислухається. Питає: «Лізуня, можна мені сьогодні чарочку випити?». «Ні. Сьогодні не можна». Він беззаперечно каже «добре», — каже онук Максим.

Родина поділилася секретом свого тривалого шлюбу. Кажуть, що це все кохання.

Неймовірну історію про родину, стосунки та приклад для всіх дивіться у наступному відео:

Ми уже розповідали про льотчика-ветерана Другої світової війни Миколу Макаренка. Наш журналіст побував на його 100-му ювілеї. Тож нагадаємо, що цей вінничанин пройшов війну від початку і до дня перемоги. Його підпис також залишився на Бранденбурзьких воротах. За чотири роки у льотній книжці зафіксували 3800 годин бойових вильотів на тогочасному винищувачі ЯК-3. Здебільшого це був супровід штурмовиків та бомбардувальників.

Щоб підтримувати хороші та якісні стосунки, людині потрібен ресурс. Однак під час війни, коли існує відчуття невідомості й безпосередня загроза життю, в людини може не вистачати енергії на партнера. Стосунки не так заряджатимуть її, як забиратимуть сили, тому людина не матиме ресурсу шукати компроміси: Що робити, щоб не втрачати коханих?

 

Читайте також:

«Я живий, вони ні». Історія важкопораненого вінницького нацгвардійця

Військовий пенсіонер вчить добровольців мінній безпеці та готує до зустрічі ворога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Olga Vovchenko

    Здоров'я,мирного неба.
  • Nina Ignatenko

    Дуже схожі , благословінь вам на всі поколоння .В мене бабуся і дідусь одружились 29 лютого 1948р.і бажання в них відійти у вічність в один день , але живі досі .Народили сімох дітей , онуків-більше 50, правнуків навіть вашко порахувати-десь до півтори сотні дійде .Божих всім нам благословінь
  • Юля Хасанова

    класс
  • Раїса Головань

    Многая літа. Міцного здоров'я вам.

keyboard_arrow_up