Єдина в регіоні приборкувачка полум'я: історія 22-річної рятувальниці з Вінниці

Єдина в регіоні приборкувачка полум'я: історія 22-річної рятувальниці з Вінниці
  • «Ольга — єдина жінка в нашій області, яка на рівні з чоловіками йде у пекельне полум’я та знає як його приборкати», — кажуть у ДСНС.
  • Історію молодої рятувальниці розповіли на сторінці надзвичайників.

Ольга Газіна — начальник пожежно-рятувального відділення аварійно-рятувального загону. Їй 22 роки. На службу в ДСНС прийшла одразу після закінчення профільного вишу у 2022 році.

Це її життя та вибір

— Мрія не просто ходити у формі, а ще й рятувати та допомагати, в нашої героїні з'явилася ще в підлітковому віці. А от пов'язати своє життя безпосередньо з оперативною роботою — на другому курсі навчання у Національному університеті цивільного захисту, — передає Головне управління ДСНС України у Вінницькій області. — Ольга зізнається, що коли батьки та друзі дізналися про вибір професії, в один голос запитували: «Навіщо воно тобі?». На що рятувальниця відповідала, що це її життя, її вибір. А на дорікання, що вона дівчина, запевняла, що в спідниці на пожежі не виїздять, а до того, й на мейкапі зекономити можна, принаймні добу через три. 

Відео дня

Хлопець Ольги теж рятівник

Дівчина каже, що любить свою роботу. Коханий Ольги теж працює у ДСНС. Він її підтримує, головне, просить бути обережною.

«Я такий самий боєць, як і всі, й виконую свою роботу не гірше, ніж хлопці. Різниці навіть по спеціальній фізичній підготовці немає», — каже Ольга.

Нині на рахунку Ольги понад десяток ліквідованих пожеж. 

Це лише початок

Ольга тільки розпочала свою роботу. Попереду ще не один виклик. Вона запевняє, що готова навчатися і вдосконалюватися, аби бути ще кращою та не підвести тих, хто їй свого часу повірив та підтримав.

— А поки, лейтенантка служби цивільного захисту набирається досвіду та продовжує навчання в магістратурі на факультеті пожежної безпеки. І мріє, що її знання та набутий досвід, колись ще згодяться тим, хто зараз як колись вона, мріє стати вогнеборцем, — відзначають у ДСНС.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up