Потрапили під артобстріл, але не відступили: історія військового з тероборони

Потрапили під артобстріл, але не відступили: історія військового з тероборони
  • Сергій, військовослужбовець окремого підрозділу 120 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, розповів про початок війни. Тоді він з побратимами був на Донеччині.

«Мені дуже запам’ятався перший день на передовій зі своїм новим підрозділом. Тоді люди, які не знали, що таке війна, потрапили на поле бою. Я бачив на обличчях своїх підлеглих нерозуміння, але впевнено можу сказати, що вони з честю і гідністю пройшли цей шлях, — пригадує Сергій. — Ми утримували лінію оборони визначену нашим командуванням, споруджували фортифікації, нерідко під обстрілами. Але люди звикли та із розумінням поставилися до наших завдань. Головне правило: чим глибше вкопаєшся, тим довше проживеш».

Боєць ЗСУ був на Донеччині. Він з побратимами зайняли пристріляні противником позиції, тож одразу потрапили під артобстріл, але з ворожим тиском впоралися і не відійшли.

Відео дня

Одного разу їм вдалося взяти в полон росіянина. 

«Таке «трусив», що в голову не лізе. Маючи трохи розуміння в психології, зауважу, що з десяти простих питань він на дев’ять збрехав. Росіянам абсолютно не можна вірити», — пригадує Сергій.

Наразі Сергій зі своїм підрозділом на Півночі. Каже, що вони роблять усе, що від них залежить. Підкреслює, що вони прості люди, які готові до будь-яких випробувань.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up