«Попереднє авто розбомбили»: козятинчанка збирає кошти на машину для евакуації поранених

«Попереднє авто розбомбили»: козятинчанка збирає кошти на машину для евакуації поранених
  • Через місяць після загибелі коханого Валентина Груць пішла на фронт.
  • Зараз вона бойовий медик, рятує наших поранених на лінії зіткнення.
  • Її бойовому підрозділу терміново потрібна автівка для евакуації наших воїнів.

Валентина Груць родом із Козятина. Навчалася у гімназії-школі-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського (нині ліцей №7), потім перейшла до школи №5. Займалася спортом, виборювала призові місця не тільки на рівні області, а й стала срібною призеркою України. Її історію передають наші колеги з koziatyn.info.

Згодом Валентина зацікавилася медициною. Після випуску зі школи поїхала до Бердичева, вступила у медичний коледж, закінчила навчання і влаштувалася до міської лікарні Бердичева, де пропрацювала два з половиною роки. А в 2022 році вступила до лав Збройних сил України. Змінити білий халат на однострій нашу землячку змусив трагічний випадок — на війні загинув наречений Валентини. Через місяць після його загибелі дівчина вирішила підписати контракт із ЗСУ.

Зараз Валентина Груць служить як військовий медик у лавах 95-ї окремої Десантно-штурмової бригади. Разом із побратимами козятинчанка виконує бойове завдання на Донецькому напрямку. Дівчина евакуйовує поранених бійців із поля бою. Для цього потрібне авто.

Відео дня

— Нашу попередню машину під час евакуації поранених розбомбили, — розповідає Валентина Груць. — В неї потрапив снаряд під час обстрілу. Зараз щоб витягувати поранених хлопців нам потрібні колеса. Та машина, яка у нас є, дуже габаритна і коли ми заїжджаємо на позицію, нас дуже гарно видно. А до рашистів всього декілька сот метрів. Вони нас постійно обстрілюють, тому машина вже решето. Нам для мобільності потрібне нове авто. Ми його знайшли, забронювали і тепер збираємо кошти.

Автомобіль коштує 300 тисяч. Половину суми військові зібрали власними силами, залишилося ще 150 тисяч гривень. Аби зібрати цю суму, Валентина Груць відкрила збір через Монобанк. Бойовий підрозділ дуже потребує цієї автівки, тому збір необхідно терміново закрити до кінця лютого, щоб мати змогу викупити заброньовану машину. Це допоможе нашим воїнам, які щосекунди ризикують власним життям.

Просимо вас долучитися до збору коштів. Кожен донат, навіть невеликий, допоможе зібрати необхідну суму.

Реквізити

  • Надсилайте кошти за номером картки 5375 4112 1451 8628 або за посиланням на сторінці збору в Монобанк — https://send.monobank.ua/jar/3NQ2vAVZtQ

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natalie Zhdanova

    🫂🫂🫂❤️❤️

keyboard_arrow_up