«Плакали люди, плакало й небо». Ольгопільщина в останню путь провела загиблого воїна

«Плакали люди, плакало й небо». Ольгопільщина в останню путь провела загиблого воїна
  • Йому тепер навіки 28. Досвідчений військовий Максим Римський віддав за Україну найцінніше — своє життя.
  • Воїн з Ольгопільщини. Громада плакала, прощаючись з Героєм. Плакала земля, плакало й небо.

Максим загинув 9 грудня, захищаючи нашу рідну Батьківщину від російських окупантів, за честь і гідність свого народу, залишаючись вірним присязі, у бою під населеним пунктом Невельське Покровського району Донецької області.

На захисті країни військовий стояв з перших днів повномасштабного вторгнення. Він боровся, як герой і помер, як герой.

Відео дня

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Максим Римський був нагороджений багатьма почесними відзнаками, медалями, нагрудними знаками, грамотами та подяками. Такими як: медаль «За врятовані життя», медаль «Оперативно-тактичне угрупування «Маріуполь»», нагрудний знак «За відвагу», нагрудний знак «За військову доблесть», нагрудний знак третього ступеня «За взірцевість у військовій службі», нагрудний знак «Обов'язок виконано з гідністю і честю», відзнака «Нащо говорити там, де потрібно діяти», відзнака «Відвага та честь», нагрудний знак «Ветеран війни» та інші.

7 грудня 2019 року з рук Президента України отримав іменний годинник. Весною поточного року Президент відзначив Максима Олександровича медаллю «За військову службу Україні».

15 грудня жителі села Ольгопіль попрощались з Героєм.

«Україна втратила мужнього воїна — захисника, дружина Ангеліна Миколаївна — чоловіка, батько Олександр Васильович і мама Галина Володимирівна втратили син, рідні залишились без найдорожчої у світі людини. У нашій пам'яті Максиму Олександровичу назавжди залишиться 28 років, — цитуємо допис Ольгопільської громади. — Нехай світлий спомин про захисника України — Максима, назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував. Вічна слава Герою.

9 батальйон «Вінницькі Скіфи» інформує, що Максим без вагань у 2016 році взяв до рук зброю і почав захищати свою рідну землю попри молодий вік. Одні його знають як найкращого медика, інші — професійного командира.

«Востаннє провели у Вічну дорогу побратима і досвідченого командира — Римського Максима🕯.
Безстрашність і його щира любов до Батьківщини викликали повагу у всіх, — йдеться у дописі. — Дякуємо за вірність українському народові. Вічна пам’ять всім Героям, які віддали своє життя за Україну! Не забудемо! Помстимося»!

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (95)
  • Анжела Литвиненко

    Вічна пам'ять та шана Герою 🙏🙏💛💙😥
  • Тетяна Матвійчук

    Вічна пам'ять Герою!
  • Зоя Аргатюк

    Царство небесне і вічна пам'ять Герою
  • Богдан Панчишин

    Спочивай з Богом...

keyboard_arrow_up