Пілот, який захищав нас від «Шахідів», відвідав місце падіння літака

Пілот, який захищав нас від «Шахідів», відвідав місце падіння літака
  • Льотчик на позивний KARAYA ввечері 12 жовтня знищив п'ять іранських дронів та через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту.
  • Герой відвідав місце, де впав його літак, та вибачився перед місцевими мешканцями «за створений дискомфорт».

Після події льотчик потрапив до лікарні. Оговтавшись — повернувся на місце, де сталася подія. Про це військовий написав у соцмережі.

«На четвертий день після катапультування відвідали місце події, вибачився за створений дискомфорт жителям громади, подякував за стальні нерви, всебічну допомогу котру надали під час евакуації та віру в ЗСУ, — пише льотчик. — Як можете бачити, виглядаю потріпаним, але стан здоров’я на високому рівні, моральний — ще вище! Тому працюємо далі»!

12 жовтня, нагадаємо, військовий льотчик виконував бойове завдання зі знищення ворожих БпЛА над Вінниччиною. Винищувач збив біля Вінниці кілька дронів-камікадзе. Після виконаного завдання, з технічних причин, пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле в Турбові.

Відео дня

Пілот зазначив, що збивав іранські дрони Shahed 136 над Вінниччиною, але уламки одного потрапили у літак. Після цього сталося загоряння борту, і йому довелося екстрено відводити судно від міста. Льотчик встиг катапультувався перед падінням. 

— Ворог, не маючи успіхів на полі бою, починає переходити до терору цивільного населення, знищуючи не військові об’єкти, а дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту та інші «центри ухвалення рішень» — ділиться KARAYA. — У тому числі застосовує іранські дрони. Та ми за короткий час адаптувались і до такої загрози. Хоча чесно скажу, ціль непроста, та ми досить успішно її знищуємо.

Як повідомляють у Командуванні Повітряних Сили ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України. Більше ми писали у матеріалах:

До речі, пілот має власний канал на Ютубі. Він викладає круті відео. Пропонуємо переглянути один з останніх:

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Назавжди 37. На війні загинув військовий з Хмільницького району

Захищаючи Україну загинув військовий з Хмільницького району

На Донецькому напрямку загинув 19-річний військовий з Козятинщини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (83)
  • Валентина Марценюк

    ДЯКУЄМО ТОБІ СИНУ, ЗАХИСНИКУ НАШ ЛЮБИЙ, ЗА НАШ ЗАХИСТ! ЗА НЕБО НАД УКРАЇНОЮ, ЯКЕ ТИ БОРОНИШ!
    ЗДОРОВ'Я ТОБІ І ЯНГОЛА ОХОРОНЦЯ!
    БАЖАЄМО ЩОБ ЗУСТРІВ ПЕРЕМОГУ У КОЛІ РІДНИХ ТА ДРУЗІВ!
    СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! 💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Елена Элиттур

    Дякую синку
  • Анна Шевчук

    Дякуємо, що захищаєте нас! 🇺🇦
  • Екатерина Фуркаль

    Молодець ! Слава ЗСУ !

keyboard_arrow_up