«Пам'ятає, як все було у вогні. А потім він втратив зір». Історія Сергія, який потрапив під ракетний обстріл

«Пам'ятає, як все було у вогні. А потім він втратив зір». Історія Сергія, який потрапив під ракетний обстріл
  • Вінничанин Сергій Якуба під час ракетного обстрілу Вінниці знаходився у власній автівці на стоянці біля медичного центру «Нейромед». 
  • Зараз чоловіка рятують лікарі. У нього обгоріле обличчя, руки, плечі. Крім того, є серйозні проблеми зі слухом та зором. 
  • Сергія будуть перевозити на лікування у Польщу.

Вінничанину Сергію Якубі 46 років, він працює кур’єром на власній машині. У цій же машині чоловік і потрапив під ракетний обстріл. 

— Сергій був на стоянці біля «Нейромеду». Він повинен був зустрітися зі знайомим, мали щось обговорити про каналізацію у Сергієвій квартирі. Цей чоловік тільки підійшов, і майже одразу відбувся вибух, — розповідає брат Сергія Олександр. — Брат говорив, що це прилетіло прямо в його машину. Такий шок у нього був. Насправді ж там ракета впала в 4-5 метрах від них. 

За словами Олександра, його брату пощастило, що він не знепритомнів під час вибухів. 

Відео дня

— Сергій розповідав, що все навколо одразу після вибухів було у вогні. Він біг, перечепився за щось по дорозі й впав, потім далі продовжував бігти. Проте за кілька хвилин втратив зір, — розповідає Олександр. — Брат пригадував, що якийсь чоловік його підняв, посадив в машину і завіз в лікарню на Київській. Після вибуху Сергій нічого не бачив, зараз потрохи починає бачити. 

У лікарні медики подзвонили до брата Сергія, саме його номер постраждалий продиктував на пам'ять. 

— У брата шок дня два був. Він не міг до кінця зрозуміти, що все це відбулося, — каже Олександр. — Зараз він при тямі. У нього близько 35% опіків тіла. Лікарі кажуть, що жити буде. Але, ну, самі розумієте, що попереду важке лікування. Найгірше у нього обгоріли долоні, руки, обличчя, плечі. У нього ще велика проблема зі слухом, має контузію.

Сергія перевезли в опіковій центр у Львові. Там йому зробили важку операцію по пересадці шкіри.

— Ми зараз у Львові чекаємо на довідку на виїзд, бо його всі документи згоріли. Нам запропонували поїхати в Польщу на реабілітацію, — каже Олександр. — Їхати з ним буду я. Ми з Сергієм двійнята. 26 липня День народження буде, цьогоріч таке складне…

Дружина та діти постраждалого вінничанина зараз закордоном, виїхали, коли почалася війна. У нього двоє дітей, молодшому синові чотири роки.

Попереду на Сергія чекає довготривала та важка реабілітація, тож рідні просять допомогти їм фінансово. Якщо ви хочете підтримати Сергія, то можете надсилати кошти за цими реквізитами: 

Читайте також:

«Побігли одразу після вибухів». Як фармацевтки допомагали постраждалим на місці ракетного обстрілу

«Спочатку шум, потім гаряче і тиша». Так розповів дружині у реанімації про ракетний удар Віталій Каблучко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Лободзинська

    Скорішого повного одужання.
  • Богдан Хмель

    Який жах

keyboard_arrow_up