Падали, пересідали на громадський транспорт та добрі люди чай давали. Як кур'єри в холод працювали?

Падали, пересідали на громадський транспорт та добрі люди чай давали. Як кур'єри в холод працювали?
Кур'єри розповіли, з якими труднощами їм довелося зимою зіштовхнутися
  • Цьогоріч зима досить сувора, і для багатьох це створило певні труднощі. 
  • Так, наприклад, можна було помітити, що кур'єрам нашого міста довелося шукати альтернативні шляхи доставки. 
  • Тому дізналися в них про те, як їм цієї зими працювалося.

Ця зима виявилась досить сніжною для вінничан, особливо багато снігу та лютих морозів застало нас у січні. В цей час з'явилася критика роботи комунальних служб, адже як водії, так і пішоходи зазначали, що місто зовсім не чиститься. В результаті була не менша кількість аварій, а також вже традиційні для нашого міста затори.

Але ще одно категорія суспільства, яка мусила шукати шляхи, щоб мати можливість результативно працювати, є кур'єри. 

Багато падали

Тому ми вирішили поспілкуватися з кур'єрами нашого міста, щоб дізнатися, що було найважче для них цієї зими.

Відео дня

Першим, хто згодився розповісти про свій досвід, був пан Дмитро, який працював у доставці ще до початку повномасштабного вторгнення. У нього є двійний досвід, оскільки спочатку він розвозив замовлення на скутері, а тепер на велосипеді.

Чоловік зазначає, що велосипед є кращим варіантом для доставки, особливо зараз, коли паливо дорожче.

— На велосипеді зручніше, простіше, плюс це сприяє здоров'ю, — зізнається Дмитро.

Цією зимою чоловік каже, що було тяжко, хоча зазначає, що кожна зима по своєму важка для роботи. Та окрім холодів і морозів, трудністю є і те, що при поганій погоді багато людей падає на велосипедах і тим самим травмується. Це трапилося і з самим Дмитром.

— Я впав, вже два місяці з цією ногою намагаюсь очухатись. А хто так само десь травмувався, то вже і боїться їздити на велосипеді в подібну погоду, тож переходять на громадський транспорт, — розповідає чоловік.

Залишалися дома

Підтвердив попередньо зазначене Дмитром і ще один кур'єр — Андрій. Він працює в доставці вже два роки та доставляє на електровелосипеді. На питання, як ця зима пройшла для нього, він відповів, що слизько.

Зазначив, що якщо велодоріжки або тротуари були не розчищені, то виїжджали вже на дорогу.

— Дороги були в піскові, ти їдеш і тебе обсипають, доволі таки слизько теж, — каже хлопець.

На громадський транспорт не пересідав. Коли розумів, що вже зовсім важка погода для роботи, то залишався дома, а так продовжував доставляти на велосипеді.

Єдиною проблемою вважає було лише те, що велодоріжки не чистили.

— Зимою їх (велодоріжки — авт.) не чистили. Я бачив, що у вінницькій групі викладали відео, на якому видно, що в центрі, на Соборній, почистили велодоріжки, але на тому все і кінчилось, на Вишеньку це не зайшло, — розповідає Андрій.

Оскільки хлопець переважно працює в районі Вишеньки, то зазначає, що тротуари, велодоріжки й тим більше дворики тут ніхто не розчищав. Тому, як і Дмитро, відмітив, що найбільше шансів впасти було саме в якомусь дворику.

Але на втіху неприємним моментам, були заклади, які, як розповів Андрій, пригощали кур'єрів теплим чаєм, щоб ті зігрівались.

Пересідали на громадський транспорт

Також говорили з Олександром, який працює кур'єром вже два роки. Він зіткнувся з тими ж самими проблемами і наголосив, що в мікрорайоні Вишенька і справді була проблема з тим, що тротуари та велодоріжки зовсім не чистилися.

— Дуже багато кур'єрів пересідало на громадський транспорт або доставляли пішки, але все-таки основна маса була на велосипедах, — каже чоловік.

Кріпатура

Власним досвідом поділився і Денис, який працює кур'єром чотири місяці і як раз потрапив на холодну пору року. Він також доставляє на велосипеді. Розповів, що через те, що велодоріжки були не розчищені й слизькі, виїжджали подекуди на тротуари, але і ті були не в найкращому стані.

— З нашими тротуарами було досить важко їздити, бо вони якось зовсім не прогортались. Але ми помаленьку намагались біля людей. Вони звісно сваряться, але і ми деколи сваримось, — жартівливо розповідає хлопець.

Зазначає, що особливо важко було, коли випадало багато снігу. Розповів, що подекуди важко було ходити, не те що їздити. Та за іронією долі саме в таку погоду замовлень більше, адже мало, хто хоче виходити або виїжджати з дому.

— Часто в погану погоду мало кур'єрів, але багато замовлень, а в хорошу мало замовлень і багато кур'єрів, — зізнається Денис. — То ті, хто в перші такі дні їздив, потім мав сильну кріпатуру, особливо коли розвозиш на звичайному велосипеді, а не на електро.

Однак, всі кур'єри зазначають, що до проблем, які є актуальними в нашому місті круглий рік, можна віднести порушення правил дорожнього руху зі сторони як пішоходів, так і водіїв, і подекуди самих кур'єрів. Тому просять усіх бути взаємоввічливим та дотримуватися ПДР.


Читайте також:

«Це буде більше ніж книгарня». Як рідні полеглого воїна Миколи Рачка здійснили його мрію?

«Я залишився інвалідом і з мене ще знущаються». Продовження історії Андрія Добровольського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Аркадий Крысько

    Рікші не вистачає в місті.
    Зараз час отруєння природи, бо уся та хімічна гидота пливе з дощем.
    Гидотне місто, і якась частина мешканців теж.
  • Римский Александр

    Держитесь, пацаны! Куда сейчас без вас.
  • Лилия

    Я живу на Вишеньці. Це правда, тротуари та доріжки для велотранспорту ніхто не прибирав від снігу. Куди гроші йдуть? Служби тільки мабуть у центрі міста працюють . Мерзота😡

    Loyanich reply Лилия

    Коли були снігопади, лише по дорожці вело і можна було пройти (я вибачаюсь перед велосипедистами, але я всіх пропускала)). Від магігранду до грошу точно було чисто.
  • Дашуля

    🧐

keyboard_arrow_up