Снігу намело, що не встигають розгребти: про ситуацію на дорогах Вінниці

Снігу намело, що не встигають розгребти: про ситуацію на дорогах Вінниці
Фото: Лісова Марина. Локація: Тяжилів 8 січня
  • Багато хто чекав снігу та цієї зимової казки. Сніг випав і до обіду притрушував Вінницю. Але це було не лише красиво, ай незручно — і водіям, і пішоходам.
  • Комунальники чистили та посипали дороги, прибирали тротуари. Десь зробили це кілька разів, а десь ще жодного. Роботи багато.
  • Усі служби інформують про погіршення погоди. Скаржаться на складну ситуацію і наші читачі.

Задіяні люди і техніка

Вінницькі комунальники досі продовжують прибирати місто.

— На автошляхи випустили 40 снігоприбиральних спецавтомобілів. Паралельно триває очищення тротуарів, тут задіяні близько 230 людей. Поки сніг не припиниться, пішохідні ділянки будуть прочищати повторно, — підкреслюють у міській раді. — Зі свого боку з п'ятої години ранку на прибудинкових територіях задіяно 20 одиниць техніки та близько 300 двірників лише з управлінських компаній міста, не рахуючи ОСББ.

Відзначають, що першочергово увага комунальників буде зосереджена саме на розчистці від снігу прибудинкових територій, зокрема, виходів з під'їздів, тротуарів, доріжок, міжквартальних проїздів, а також контейнерних майданчиків.

Відео дня

У снігові пастки потрапило уже десяток водіїв

Як інформує поліція Вінницької області, станом на 15.00 8 січня на спецлінію 102 надійшло десяток дзвінків від водіїв, авто яких опинились у снігових пастках. 

Починаючи з 7 січня поліцейські регіону забезпечують безпеку дорожнього руху, здійснюють супровід снігоочищувальної техніки та допомагають людям долати наслідки негоди.

—  Будьте максимально обережні на автошляхах, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху! При можливості, відмовтесь від поїздок на час негоди. Пішоходи, під час переходу проїзної частини зважайте на складні погодні умови, будьте обережними, не нехтуйте своїм життям та здоров’ям, — додають у поліції. — У разі надзвичайної ситуації на дорозі, одразу ж звертайтеся на лінію 102 або ж повідомляйте аварійні служби.

Як інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області, 8 січня рятувальники Вінниччини надали допомогу водієві вантажівки, який внаслідок ускладнення погодних умов не зміг піднятися вгору, власне, чим заблокував рух автотранспорту на даному проміжку автошляху.

— Шановні водії! З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та уникнення надзвичайних ситуацій на дорогах,  просимо вас під час погіршення погодних умов, у зимовий період, без нагальної потреби не виїжджати на власному автотранспорті, — підкреслюють у ДСНС.

Що кажуть вінничани

Ситуація на дорогах та тротуарах обурила вінничан. Вони не бачать роботи комунальників та з самого ранку пишуть у редакцію про локації, які не почистили.

Також ми у телеграм запитали вінничан: «А де ще не встигли почистити? Надсилайте ваші фото та відео у коментарі, вказуйте локації. Давайте зберемо повну картинку по розчистці доріг/дворів у Вінниці».

Далі подаємо відповіді наших читачів:

  • Михайло: «Агрономічне, Перемичка, СМ Окружний, провулок Джерельний та Щасливий, Софіївський»
  • Вован: «Де чистять? Центр, куди не можна заїжджати з 6 до 22? Що це за брехня? Я в 8 ранку їхав через все місто і нічого ніде не почищено, де з 4 ранку чистять».
  • Людмила: «Брехня на брехні».
  • Інна: «З 4 ранку тільки почали, от бамбули, ще потрібно було з вчорашнього ранку починати, а не коли в дупу півень клюне, жахіття що робиться, по розкрадали гроші пуття не можуть зробити».
  • Katya: «Старе місто дуже почистили». Це був сарказм.
  • Ольга: «Ладні і терпіти аби йшли кошти на ЗСУ. А так ... Давно пора звернути увагу на армію чиновників. Скорочення чиновничого апарату — шлях до економії коштів».
  • Світлана: «А я не змогла виїхати на центральну дорогу, побоксувала в заметі зі снігу  і повернулася додому».

Прогноз погоди

Вінницький обласний центр з гідрометеорології по Вінницькій області на 9 січня передає хмарну з проясненнями погоду, без опадів. На дорогах ожеледиця.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вночі місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 14-19° морозу, вдень 6-11° морозу.

 

 

Читайте також:

З 1 січня на Вінниччині запрацює три комплекси автоматичної фіксації правопорушень ПДР

У Тернополі суд виніс вирок патрульному, який затримав суддю з Вінниччини і одягнув на нього кайданки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Найголовніше це своєчасно прозвітувати про якоби виконану роботу, і списати пальне та сіль.

keyboard_arrow_up