Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина

Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина
  • Старший солдат Богдан Гижа, позивний Жига, з Козятина нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Богдан Гижа — бойовий медик 14-ї бригади оперативного призначення «Червона калина». З перших днів повномасштабного вторгнення він без вагань вирушив на передову, щоб рятувати життя своїх побратимів.

Він рятував та евакуйовував поранених військових на сході, під час штурму, у напрямку Сєвєродонецька, потім і Білогорівки.

Відео дня

Батько Богдана, відомий козятинський медик та тероборонівець Євген Гижа, помер у березні 2022 року під час виконання службового обов'язку на блокпосту в с. Махнівка. Вся родина Богдана пов'язана з медициною, тому його вибір професії не дивує.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up