Офіцер тероборони Сергій Бенедичук з Вінниці отримав орден «За мужність»

Офіцер тероборони Сергій Бенедичук з Вінниці отримав орден «За мужність»
  • Володимир Зеленський вручив державну нагороду офіцеру Сил територіальної оборони Вінниччини Сергію Бенедичуку. Це орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Фаховий офіцер, який брав участь у миротворчих місіях та був учасником АТО (ООС), майор Сергій Бенедичук одразу після початку війни пішов до Сил територіальної оборони Вінниччини ЗСУ. Через цивільний фах серед побратимів отримав позивний «Фермер», адже у мирний час працював у аграрній сфері. Про це інформує 120 бригада територіальної оборони ЗСУ.

«24 лютого я був вдома, у місті Вінниці, зі своєю сім’єю. Коли наші так звані сусіди стали обстрілювати наші міста ракетами, я прийняв рішення, що маю прийти до командування і запропонувати свій досвід, який я маю», — розповідає Бенедичук.

Відео дня

Сергій, як і мільйони українців, вірить, що війна скоро закінчиться перемогою України і ми зможемо повернутися до щасливого життя, відбудувати нашу квітучу країну.

У дописі зазначають, що з квітня тероборонівець знаходився в одній з найгарячіших точок на східному напрямку.

— Вже в умовах безперервних військових дій, під постійними обстрілами ворожої армії, Сергій зумів налагодити роботу штабу та організувати взаємодію з іншими нашими військовими частинами, — цитуємо повідомлення. — Він особистим прикладом проявив мужність та мотивував підлеглих. Стійкість і витримка наших воїнів змусила противника понести значні втрати.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михаил Ратушняк

    Наш Герой!
    Вітаю!
    Хай береже тебе Бог!
    Разом до Перемоги!

keyboard_arrow_up