Молодий і одружений: що відомо про нового речника Повітряних сил Іллю Євлаша

Молодий і одружений: що відомо про нового речника Повітряних сил Іллю Євлаша
Ілля Євлаш з дружиною Яною
  • Речник східного угруповання військ Ілля Євлаш нещодавно став новим начальником служби зв'язків із громадськістю Повітряних сил Збройних сил України. Що відомо про військову кар'єру і особисте життя капітана?

Наказом головнокомандувача Збройних сил України від 15 березня 2024 року начальником служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України призначили майора Іллю Євлаша. Тому він замінив на посаді відомого українцям вінницького спікера командування військової авіації Юрія Ігната, який коментував роботу Повітряних сил України з початку великої війни. Про це писали на сторінці ПС ЗСУ у Фейсбуці.

Що ми дізналися про нового речника? Розповідаємо далі. 

Капітан ЗСУ

Відео дня

Ілля Євлаш — 27-річний капітан ЗСУ, уродженець міста Мена на Чернігівщині. За освітою — журналіст, здобув диплом бакалавра у Києво-Могилянській академії. До цього він навчався у Київському національному торгово-економічному університеті, а також у Національній академії оборони України.

Після завершення навчання його призвали на строкову військову службу і тоді він вперше потрапив до медійного центру Сухопутних військ. До призову на службу 2020 року працював кореспондентом на каналі «Еспресо».

В Командуванні Сухопутних військ Євлаш проходив службу на посаді старшого офіцера служби зв'язків з громадськістю. Очолював службу зв'язків з громадськістю угруповання сил і засобів оборони міста Києва та пресслужбу оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Був речником східного угруповання військ. 

Ілля Євлаш у перші дні вторгнення доклав зусиль, щоб розповідати про російсько-українську війну у соцмережах, які блокували подібні дописи. За його участі створили міф про «Привида Києва».

Фанат спорту та дружини

За інформацією часопису Tabloid, кохану речника Повітряних сил звати Яна Шкваровська. Судячи із фото в Instagram, пара разом вже багато років: перші спільні фото з Іллею Євлашем на сторінці  дівчини датовані травнем 2017 року. 

У серпні 2023 року дівчина хвалилася підписникам обручкою та пропозицією руки та серця від Іллі Євлаша. А вже 1 грудня 2023 року пара розписалася, торік 6 січня зіграли весілля.

Як повідомляє сайт Telegraf, Яна Шкваровська закінчила Київський національний торговельно-економічний університет. У Facebook у неї значиться, що раніше вона працювала у медичній компанії ARTERIUM, а зараз працює у Chemonics програмісткою.

Ілля Євлаш у соцмережах постить не лише світлини з дружиною та військовими. Є на сторінці і спортивний контент, що демонструє любов хлопця до тренажерки, а також подорожі, робочі світлини і навіть відео власного бітбоксу. До повномасштабної війни чоловік любив подорожувати.

Дружина нового речника Повітряних сил Збройних сил України 18 березня у Facebook прокоментувала призначення чоловіка на цю посаду. «Пишаюся», — написала вона.

 

Читайте також:

«Ромчик. Мрії не спалити». В Лондоні знімають фільм про хлопчика, який постраждав від ракети у Вінниці

Адаптація ветеранів до роботи в цивільному житті: виклики та досвід сучасного бізнесу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Olha

    Мене більше цікавить де пан Ігнат, а не чиєсь  особисте життя
  • АННА

    Гарна дружина, але фото напіоголеної, зовсім недоречне при цій новині, трішки несерйозно....
  • Виталий

    Чий Синуля?
  • Георгій

    Перше фото добре. А до чого нам друге фото? Це ж особисте.

keyboard_arrow_up