Несправну техніку перетворюють на павербанки для ЗСУ: вінницькі волонтери збирають комплектуючі

Несправну техніку перетворюють на павербанки для ЗСУ: вінницькі волонтери збирають комплектуючі
  • У Вінниці складають засоби підзарядки для військових із використаних електронних сигарет, неробочих Wi‑Fi роутерів, акумуляторів зі старих телефонів чи ноутбуків. 
  • Як ви можете долучитися до доброї справи?

Вінничанка Тетяна Шрамко з початку повномасштабного вторгнення почала допомагати військовим. Говорить, не могла залишатися осторонь й постійна зайнятість у волонтерстві допомагала їй моральна готуватися до того, що її чоловік піде на фронт. 

— На початку великої війни мій чоловік хотів піти добровольцем у ЗСУ, його спершу не брали, але він був налаштований рішуче. А я своєю чергою розуміла, що врешті-решт його візьмуть на фронт, і мені треба бути готовою до цього. Тому я почала жити допомогою військовим. Замість того, щоб плакати, я була зайнята корисною справою, — ділиться вінничанка. — Зараз мій чоловік на фронті, а я продовжую волонтерити. 

Нині Тетяна є партнеркою місцевої громадської організації «ДОПОМОГА ЮНОСТІ: УКРАЇНА». Керівниця організації постійно розповідає Тетяні про потреби військових, а вінничанка відкриває збори коштів чи необхідних речей на своїй сторінці. 

Відео дня

— З початку великої війни чого ми лишень не збирали, починаючи від окопних свічок чи медикаментів і закінчуючи приладами нічного бачення та ношами, — розповідає Тетяна. — Приблизно у листопаді ми почали збирати різну несправну техніку. З її компонентів ми виготовляємо павербанки для Збройних сил України. Останні потужні, їх вистачає військовим надовго. 

Раніше Тетяна з колегами-волонтерами відправляла зібрану техніку для виготовлення павербанків у Київську та Черкаську області. А віднедавна перетворенням непотрібної техніки на потрібні військовим речі почали займатися й хлопці у Вінниці.  

Для виготовлення засобів підзарядки волонтери на постійній основі збирають:

За словами волонтерів організації, військові щоразу передають щирі слова вдячності всім, хто допоміг відправити їм допомогу. 

«Наші захисники своєю мужністю завоювали визнання у всього світу, а ми — їх надійний тил. Наша допомога українському війську — це теж внесок у спільну перемогу», — кажуть волонтери. 

Тому долучайтеся до доброї справи й ви. Для того, аби передати акумулятори, чи переказати гроші на ЗСУ на картку Громадської організація "ДОПОМОГА ЮНОСТІ: УКРАЇНА" — пишіть Тетяні. Знайти її сторінку можна за посиланням: http://surl.li/fxsji.

— Останнім часом збори закривати стало важче. Чи люди вже звикли до війни? Чи думають, що армія всім забезпечена? Чи всі готують до Великодня? Я не знаю, як людям пояснити, що нащо вам той Великдень, якщо хлопці там. Тому прошу всіх долучитися до допомоги. Якщо ти не в ЗСУ, то ти все для ЗСУ, — підсумовує вінничанка. 

Читайте також:

«Технологія добра» і її програми: про школу волонтерства, яка двічі тікала від війни

«Все сподівався, що Серьожка виживе...» Майор поліції став солдатом й загинув, прикриваючи поранених

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Електрик Вінниця

    Шукаю ліхтарі не робочі, 2 жорстких диска можна малої ємності, головне щоб робочі, клавіатуру ноутбука самсунг r 528, не робочі повербанки
  • Aleksandr Martunuyk

    Дайте контакт хто збирає акумулятори? Кому віддати або відправити?

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Aleksandr Martunuyk

    Aleksandr Martunuyk добрий день. У статті є контакт

keyboard_arrow_up