Не ховався від війни за спини інших. В останню путь провели полеглого матроса

Не ховався від війни за спини інших. В останню путь провели полеглого матроса
  • Андрій Кобель з Іллінецької громади у перший день війни пішов до військкомату та став на захист рідної землі. Герою було 42 роки. Він поліг у бою...
  • Вчора, 12 серпня, громада прощалася з захисником. Останню дорогу воїна встелили квітами.

Андрій народився він 11 квітня 1981 року в селі Джупинівка. Зростав у багатодітній родині, навчався в Іллінецькій загальноосвітній школі №3, 10-11 клас закінчив у школі №1. Після школи вступив до Вищого професійного училища №42 у м.Погребище, освоїв професію зварювальника. Потім проходив строкову службу в армії.

Знайомі чоловіка кажуть, що він мав багато друзів, був товариським, чесним і порядним, захищав кого ображали, допомагав тим, кому потрібна була допомога.

Відео дня

Разом із меншим братом займався будівництвом. Працювали в Україні і за кордоном.

— Незважаючи на мирну професію, не ховався від війни за спини інших. Як патріот та справжній чоловік у перший день повномасштабного вторгнення російської орди пішов у центр комплектування та соціальної підтримки. Служив матрос Андрій Кобель навідником взводу морської піхоти роти морської піхоти однієї із військових частин. Тихий, скромний в мирному житті чоловік став хоробрим, безстрашним козаком, надійним для побратимів і нещадним до загарбників, — цитуємо повідомлення громади. — Воював у самих гарячих точках на лінії фронту, звільняв українську землю від ворога, врятував, виніс, вивіз не одного пораненого побратима з поля бою. Андрій вірив у краще майбутнє, вірив у Перемогу й щодня невпинно наближав її. Та життя Воїна обірвав ворожий дрон-камікадзе. Україна втратила ще одного Героя, який щиро любив її та боровся за неї до останнього подиху.

Війна відібрала у родини люблячого сина, чоловіка, дорогого племінника, турботливого брата, дядька.

12 серпня воїн повернувся «на щиті» додому. Спочатку шлях проліг до рідної домівки, далі — траурний кортеж рушив до храму Святителя Миколая Чудотворця, де настоятель храму, Благочинний Іллінецького благочиння Православної Церкви України отець Ярослав помолився за упокій душі Андрія та відправив чин похорону.

Загальноміське віче-прощання з Андрієм Кобелем відбулось на центральній площі Іллінців. Поховали захисника України за усіма канонами військового поховального ритуалу на Джупинівському кладовищі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Ворожий безпілотник збили з автоматів. Зенітник на псевдо «Дуб» прикриває небо України

В Агрономічному відкрили пам'ятну дошку на честь полеглого нацгвардійця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Ольга Пинчук

    Вічна пам'ять Герою
  • Люда Паламарчук

    Вічна пам'ять герою
  • Лєна Коренюк

    Вічна пам'ять Герою.
  • Валентина Гончарова

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up