«Тут бачила таке, що в голові не вкладається». Вінничанка працює на деокупованій території

«Тут бачила таке, що в голові не вкладається». Вінничанка працює на деокупованій території
  • Людмила Тростогон майже 27 років тому прийшла в органи внутрішніх справ помічником слідчого та має понад 19-річний досвід роботи за експертно-криміналістичним напрямком.
  • Про свою роботу жінка може розповідати годинами. Наразі вона фіксує сліди злочинів, вчинених російськими військовими у звільнених областях України.

За кілька днів буде шість років, як Людмила Тростогон очолює відділ криміналістичного забезпечення слідчого управління обласної поліції. Вона могла б залишитись в тилу, де спокійніше, але тоді б зрадила саму себе, передає відділ комунікацій поліції Вінницької області.

Від криміналіста залежить розкриття справи

Підполковник поліції Людмила Тростогон каже: «Моя робота дуже цікава та відповідальна. Від роботи криміналіста на місці злочину залежить його розкриття».

Відео дня

Поліцейська додає, що «не буває так, щоб злочинець не наслідив».

Фіксує злочини росіян

Кожен військовий злочин має бути зафіксований, а кожен причетний до нього — покараний. Саме так вважає Людмила. Саме тому поїхала працювати на деокуповану територію.

«Ми щоденно працюємо для того, щоб не залишити поза увагою жодного злочину, вчиненого ворожими військовими, — зазначає криміналістка. — День за днем ми почергово обстежуємо деокуповані міста та села, фіксуємо пошкодження, досліджуємо місця обстрілів, знаходимо та оглядаємо місця поховань».

Кропітка, але важлива робота

Кожен ранок криміналістів починається з визначення населених пунктів, в яких вони працюватимуть разом зі слідчим та колегами з інших областей. Уся ця кропітка робота є необхідною складовою процесу повного документування злочинів ворожих військових.

Криміналісти оглядають будинки і подвір’я місцевих мешканців, в яких мародерили, вбивали та катували окупанти. За допомогою дактилоскопічних порошків обробляють побутові речі та вилучають відбитки, що залишили рашисти. Зібрані докази будуть внесені в базу і свідчитимуть про перебування росіян на території України.

Кожен злочинець буде покараний

В одній зі шкіл росіяни облаштували склад з озброєнням. Там була  Людмила Тростогон.

«Раніше найважчим для мене було їхати на вбивства дітей, а тут я бачила таке, що в голові не вкладається, як люди можуть таке чинити відносно інших людей, — каже Людмила. — Саме тому, працюючи в режимі 24/7, ми з колегами зробимо все можливе для того, аби кожен причетний був покараний!

 

Читайте також:

Засудили 54-річну вінничанку, яка схвалювала військову агресію росії та зневажала ЗСУ

Напився, стріляв по людях та поранив юнака: під варту взяли правоохоронця

«Хотів їжі». На Соборній п'яний чоловік побив вікна у фаст-фуді

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up