Народила перед зачиненими дверима пологового. Як усе було — версія лікарів

Народила перед зачиненими дверима пологового. Як усе було — версія лікарів
  • Вінничанка приїхала народжувати до пологового, але він був зачиненим на карантин. Прямо на місці приймати пологи довелося її чоловіку.
  • Дитина народилася здоровою, але як така ситуація взагалі могла статися? Публікуємо версію працівників медзакладу.

На минулому тижні ми розповідали, як наприкінці червня вінничанка народила сина просто перед зачиненими дверима пологового будинку. Свою історію вона у прямому ефірі розповіла блогерці Аліні Шаманській на її сторінці в «Інстаграм».

Альона, так звати породіллю, говорила, що про закриття медзакладу на карантин її ніхто не попереджав і розповідала про халатне ставлення лікарів. Втім, у самих медиків інше бачення цієї ситуації. Вони стверджують, що зробили все від себе залежне, щоб допомогти жінці. 

Читати версію породіллі та дивитися запис прямого ефіру: «Пологи приймав чоловік»: як вінничанка народжувала перед зачиненими дверима пологового

Відео дня

Директор пологового будинку №1 Олександр Банах підтверджує, що справді,  28 червня, коли Альона приїхала народжувати, заклад був зачинений на карантин. Однак версія медзакладу суттєво відрізняється від описаної Альоною і кардинально змінює загальне бачення ситуації. 

— Наша дільнична лікарка дзвонила всім вагітним, які стояли у нас на обліку, щоб попередити про закриття пологового будинку, — розповідає Олександр Банах. — До вказаної жінки вона додзвонитися не змогла. Поза тим, 26 червня вона мала прийти до лікарки на прийом, проте на ньому її не було. 

Олександр Банах нагадує, що у відео Альона розповідає про перейми, які почалися у неї ще зранку, але до пологового жінка приїхала лише о 16 годині вечора. За словами директора медзакладу, Альона мала одразу їхати до пологового. Тоді, у спокійній обстановці, вона б з’ясувала, чому він закритий і змогла б зателефонувати лікарці, яка її вела. Остання пояснила б, як діяти далі. На жаль, Альона дотягнула до потужного періоду і опинилася у складній ситуації.

Директор пологового будинку №1 Олександр Банах

У відео Альона розповідає про незадоволеного лікаря, якого через неї викликали з дому. Але, за словами медичної директорки пологового будинку Олени Астахової, ніхто його не викликав. У той час у стаціонарі знаходилися два чергових лікарі та акушерки, які готували заклад до відкриття. Вийти з карантину пологовий мав наступного дня, 29 червня. 

— Як тільки наші працівники почули крики, то одразу кинулися на перший поверх. Лікарі справді виявили жінку, яка лежала на столі з новонародженою дитиною. Пацієнтку забрали на каталці до відділення, де їй надали допомогу, в тому числі перерізали пуповину, — розповідає Олена Астахова. — Зрозуміло, що в тій ситуації жінка та її чоловік запанікували. Саме через це вони не побачили контактних номерів чергових лікарів на вхідних дверях та до початку пологів не викликали швидку. На щастя, все обійшлося, пологи пройшли без ускладнень, а дитина народилася здоровою. Вони справді великі молодці, що під час самих пологів все зробили правильно.

Медична директорка пологового будинку №1 Олена Астахова

У розмові з блогеркою Альона, зокрема, розповідає, що лікарі навіть не запитали її, як проходили пологи. Втім, Олена Астахова пояснює, що медики оглянули дитину і породіллю, переконавшись, що з ними все добре, питань щодо перебігу пологів у них не виникло. 

— Ми навіть подумати не могли, що через цю ситуацію можуть виникнути якісь проблеми. Наші лікарі надали жінці всю необхідну допомогу, вона пробула у нашому відділенні ще два дні, претензій вона не мала, тому ми не розуміємо, навіщо було розповідати про нас під таким кутом, — говорить директор пологового будинку Олександр Банах. — Коли ми вийшли з карантину, то під час пятихвилинки ми подякували лікарям, які надавали їй допомогу. Вони зробили все правильно і так швидко, як тільки могли. Тому я не бачу в цій ситуації якоїсь вини нашого закладу.

Читайте також:

«Моя ти дорога копієчка». Як ростуть двоє вінничанок, народжених з пробірки

«Після пологів він одразу почав синіти»: Стасік Солодкий та його не солодка історія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • DinDin

    А позвонить в скорую и уточнить какой роддом работает??? Ведь каждый роддом в разное время закрывают на "мойку". Если бы первый деть, то может там и правда "в глазах потемнело у обоих"..а так опытная мамаша... хорошо, что всё гладко закончилось. Ну и не надо уже из медиков делать уродов в халатах, вот что, а роды у нас ещё принимают у всех. Некоторые дамы описывают, что у них это даже бесплатно получилось. Главное лицо кирпичом ))
  • Fishuk Mihail

    Що Ви розводите дибати,В пологовому будинку повинна бути кнопка термінованого виклику.Соромно!!! Ще в місті Пірогова!
  • Алена Ковальская

  • Алена Ковальская

    Мне теперь стало все понятно," откуда ноги растут "))))
    Без специалиста тут не обойтись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up