Нарешті вдома: звільнену з полону медичку Наталю зустріли донька та онук

Нарешті вдома: звільнену з полону медичку Наталю зустріли донька та онук
Фото зі сторінки Ірини Борзової
  • Майже сім місяців провела в російському полоні військовий медик з Бару Наталя Фіялова. 
  • Наталя служила в батальйоні морської піхоти. В полон потрапила в Маріуполі на початку квітня, коли ворог захопив завод Ілліча.
  • Вінничанку звільнили з полону ще 17 жовтня. Але лише сьогодні вона добралась до рідних.
  • Тепер вона вдома! 

Разом з донькою Вікторією, онуком Матвієм та кумою Тетяною сьогодні, 13 листопада, о 6 ранку у Вінниці зустріли медика Наталію Фіялову з Бару. Майже сім місяців полону. Гарну новину повідомила народна депутатка Ірина Борзова.

— Сьогодні пані Наталія вдома і нарешті змогла обійняти своїх рідних, — пише Борзова.

Відео дня

Майже сім місяців полону

Наталія Фіялова на війні з 2018 року. З грудня 2021 року рятувала побратимів із 501-го батальйону морської піхоти у Широкиному на Донеччині. Саме там і зустріла повномасштабну війну 24 лютого.

Медик із батальйону морських піхотинців Наталя Фіялова потрапила до російського полону в Маріуполі 5 квітня, коли перебувала на заводі Ілліча. Наталю вивезли до Росії. Спочатку в Таганрог, потім у Бєлгородську, а згодом у Курську область.

17 жовтня Україна звільнила з російського полону 108 жінок.

Її не зламав російський полон. Щира, смілива, нескорена.

 «Коли стояли на пероні і зустрічали потяг, серце вилітало, емоції переповнювали. Сльози радості від зустрічі найрідніших людей неможливо було стримати. Знаю, що багато рідних чекають своїх синів, чоловіків, доньок з російського полону. Україна поверне кожного захисника та захисницю на рідну землю»,  — розповідає народна обраниця.

День звільнення

З полону 17 жовтня звільнили 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 — рядових та сержантів. З них — 35 захисниць із ЗСУ, 32 — ВМС, 12 — ТРо, 8 — НГУ, включно з двома із «Азову», 5 — ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних. Серед них дві вінничанки: Ірина Стогній та Наталя Фіялова.

«Друзі, хочу всім подякувати хто допомагав нам. Тим хто причетний до нашої історії. В наш дім постукало щастя, та мою маму повернули нарешті в Україну. Це пекло закінчилось, — цитуємо повідомлення від доньки. — Зовсім скоро вона буде вдома. Все інше згодом! Та пам’ятаємо, що там ще є багато наших захисників, які хочуть поскоріше вийти з того пекла та бути з рідними».

Про звільнених з полону також написав голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий:

«Наші землячки Наталя Фіялова та Ірина Стогній — серед 108 українок, яких під час останнього обміну полоненими повернула Україна. Із поверненням додому».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Надежда Семенович

    Слава Богу!!!
  • Sergei Tempkpss

    👍
  • Тамара Попова

    Ласкаво просимо додому!З поверненням,шановна пані Наталя !
  • Надія Радішевська

    СЛАВА  БОГУ,  ЗДОРОВ'Я  ВАМ  .

keyboard_arrow_up