Сказав «я при розумі» і поліз без страховки на 9-поверхівку

Сказав «я при розумі» і поліз без страховки на 9-поверхівку
  • Вісім років тому Тимуру Тіміну набридло бути підполковником, працювати у виправній колонії суворого режиму, і він пішов… в гори.
  • Вінничанин підкорив багато омріяних альпіністами вершин і кардинально змінив свій життєвий шлях.
  • Що він думав, коли піднімався на багатоповерхівку без страховки, і чому поринув у езотерику, читайте і дивіться у сюжеті.

Тимуру Тіміну 40 років, і останні 15 він займається скелелазінням та альпінізмом. Починав вінничанин з зали скелелазіння у Вінницькому політесі (до речі секція в універі працює і досі), зараз на меті найвища гора Близького Сходу та Ірану — Демавенд (5610 м) і священна гора Кайлас на Тибеті.

А знаєте, як Тимур тренується? Найнебезпечнішим тренувальним сходженням, звісно, була дев'ятиповерхівка в 2007 році. Друзі хлопця тоді записали відео, яке й досі не бачили його батьки, а дружина (теж скалолазка) була в шоці від побаченого.

Зараз, щоб не втрачати форму, вінничанин долає великі відстані. У Вінниці немає гір, щоб тренуватись, тому Тимур просто ходить пішки, наприклад в Гнівань, Калинівку, Немирів, Літин.

Відео дня

Але гори — це найбільша його любов. Карпати, які Тимур обходив в усі пори року, а в 2010 році навіть приймав участь у 18-ти денному пішому поході Карпатами. І пройшов по горах три області.

Звісно, Крим від Балаклави до Судака, Тянь-Шань (4700 м), Эльбрус (5200 м), Арарат (5137 м). Тимур піднявся і на найвищий в світі перевал Тронг-Ла (5416м) в Непалі, на якому в 2014 році замерзло 30 альпіністів.

Тимур Тімін з родини військових, його сестра і він сам пішов по стопах батька. Дослужився до звання підполковника. А у Вінницькій виправній колонії пройшов шлях від охоронника до заступника начальника установи.

Звільнився, тому що 13 років мати справу з особливо небезпечними злочинцями, каже, морально і психологічно виснажує.

Тому окрім підкорення гірських вершин Тимур почав вивчати духовні науки, нумерологію, езотерику і шість років тому заснував Школу духовного розвитку «Матриця Життя».

Сьогодні його знають і як тренера по альпінізму, і як спеціаліста по кармі. До нього на прийом приїжджають люди зі всієї України та з-за кордону. Він постійний спікер Вінницького фестивалю психологічних практик «Живи», проводить майстер-класи, заняття, навчання, організовує поїздки по місцях сили України.

І як каже сам вінничанин, «допомагаю людям в сходженнях на гори, допомагаю підніматись також на духовні висоти, знаходити сенс життя».

 

Читайте також:

Не по-дитячому серйозно. Що побажали діти на Новий рік, якби були президентами України

Куди сходити на святкові дні? Всі новорічні розваги міста для дорослих і малих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Ніколюк-Гарда

    Нам внизу, певно, було страшніше, ніж тобі))
    Такі всі юні на відео. Себе навіть не одразу впізнала)

keyboard_arrow_up