«Нам є ким пишатися»: вінницька гімнастка стала чемпіонкою Європи

«Нам є ким пишатися»: вінницька гімнастка стала чемпіонкою Європи
фото надані Наталією Токар
  • Гімнастка Діана Баєва нещодавно, 26 по 29 листопада, успішно виступила на чемпіонаті Європи. Вона стала чемпіонкою Європи у групових вправах. 

Діані Баєвій — 16 років, вона вихованка вінницького ДЮСШ № 1, СК «Прем'єра». Два роки тому завдяки своїм успіхів дівчина потрапила у збірну команди України з художньої гімнастики. Її тренери — Юлія Заплішна та Анна Миргородська.

Віце-президентка Вінницької обласної федерації з художньої гімнастики Наталія Токар розповідає про успіхи Діани і про те, наскільки художня гімнастика — це складний олімпійський вид спорту, в якому до вищих п'єдесталів доходять одиниці. Каже, тренування дуже тривалі, виснажливі, вимагають багато часу та зусиль, але результат, який гімнастка отримує на виході, вартий цього. За словами Наталії Токар, 16-річна Діана це нам довела своїм прикладом. 

Відео дня

«Пишаюсь, що на килимі чемпіонату Європи виступає дівчинка — Діана Баєва, яка, ще чотири роки тому тренувалась у нас в клубі. Уродженка Донеччини, яка переїхала до нас на початку трагічних подій на Донбасі, сьогодні є членом збірної команди України і стала чемпіонкою Європи у групових вправах. Вінницькій школі гімнастики є ким пишатися і, сподіваюсь цю гарну традицію буде кому продовжити», — пише на своїй сторінці у соцмережі Наталія Токар. 

— Насправді, стрімкий розвиток художньої гімнастики на Вінниччині стартував відносно недавно, коли двоє молодих, ще зовсім не досвідчених тренерів почали набирати групу трирічних дівчаток. Дітки підросли і показували успіхи, тому потім керівництво Федерації художньої гімнастики України звернуло увагу на молодих тренерів, — розповідає Наталія Токар. — Дуже важливо попасти до рук талановитого тренера, який не зашкодить, а підтримає і без жодних ревнощів чи жалю передасть до рук «титанів» у збірну. 


Наталія Токар прогнозує, що Діана не єдина вихованка місцевої школи гімнастики, яка представлятиме Вінниччину в збірній. 

Читайте також:

«У них не менше мистецтва, ніж в усьому іншому»: вінницька художниця, яка малює старовинні двері

«Обираємо місця, де мало людей та багато природи»: вінницький блогер про подорожі Україною
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дима К

    Браво!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній Від читача 18:58 смс для Анечки 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up