Надати звання «Героя України» просять нашому земляку. ПЕТИЦІЯ

Надати звання «Героя України» просять нашому земляку. ПЕТИЦІЯ
  • Ірина Ганчук написала петицію до президента. Вона просить присвоїти звання «Героя України» (посмертно) військовослужбовцю Олександру Максимчуку, який загинув 15 березня 2023 року у боях на Донеччині.

Олександр народився 26 листопада 1983 року. Він уродженець села Пиків Хмільницького району. Після закінчення 11 класів загальноосвітньої школи села Пиків вступив до Вінницького аграрного університету. 

У 2016 році разом з родиною переїхав до Калинівки, де й облаштовував життя, будував плани на майбутнє. 

З початку повномасштабного вторгнення росії попросився добровольцем до війська, воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Відео дня

— 24 лютого 2022 року Олександр Максимчук, не вагаючись ні секунди, пішов до військкомату, взяв в руки зброю та став на Захист України, — повідомляє Калинівська міська рада. — Був вірним сином своєї землі, справжнім патріотом, який віддав за нашу свободу та незалежність найдорожче — своє життя.

Наш земляк загинув 15 березня 2023 року на Донеччині біля населеного пункту Невельське. У воїна залишилися дружина, син, батьки та брат.

22 березня на сайті петицій до президента опублікували звернення про присвоєння військовому звання «Героя України».

— Віримо, що держава присвоїть Герою захиснику — посмертне звання Героя України. Старший солдат Максимчук Олександр Васильович 26.11.1983-15.03.2023, — цитуємо тест петиції. — Ми повинні робити все, щоб пам'ять про Героїв залишилась на віки.

Наразі триває збір підписів. З 25-ти тисяч необхідних голосів для розгляду є нині 5250.

Долучитися до голосування можна за посиланням.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Мария Емельянова

    Вічна пам'ять Герою.
  • Валентина Суконнік

    Вічна пам'ять Герою
  • Неля Мілінчук

    Вічна память Герою
  • Наталия Украинец

    Вічна та Світла Пам'ять Герою 😥🙏🇺🇦...
    Щирі Співчуття
    Рідним 😥🙏...

keyboard_arrow_up