На Вінниччині новий головний прокурор — Олексій Химченко. Що про нього відомо?

На Вінниччині новий головний прокурор — Олексій Химченко. Що про нього відомо?
  • Новим головним прокурором Вінниччини став Олексій Химченко.
  • До призначення на Вінниччину він займав посаду першого заступника керівника Одеської обласної прокуратури.

Сьогодні у Вінниці офіційно представили нового головного прокурора. Що відомо про Олексія Химченка?

Довідка: Народився 4 вересня 1985 року. У 2007 році закінчив Одеську національну юридичну академію. Роботу в органах прокуратури розпочав у 2007 році на посаді слідчого прокуратури Приморського району міста Одеси. За час роботи в органах прокуратури працював помічником та заступником прокурора Приморського району міста Одеси, керівником Одеської місцевої прокуратури №3, прокурором Одеської місцевої прокуратури №2, керівником Київської місцевої прокуратури №7 та Шевченківської  окружної прокуратури міста Києва, заступником керівника Одеської обласної прокуратури.

З 28 вересня 2021 року обіймав посаду першого заступника керівника Одеської обласної  прокуратури.

Відео дня

Також пропонуємо читачам трохи інформації, яка є у відкритому доступі. 

Якщо вірити декларації від 2015 року, Олексій Химченко заробляв близько дев’яти тисяч гривень на місяць, натомість його дружина отримувала від підприємницької діяльності 36 тисяч гривень на місяць. У нього є квартира на 113 квадратів та садовий будиночок на 268 квадратних метрів.

Також Химченко з дружиною володіють двома автівками — Toyota Land Cruiser Prado та BMW Mini.

В мережі Інтернет також є відео про конфлікт, який стався на дорозі між тоді ще заступником керівника Одеської обласної прокуратури Олексієм Химченком та невідомим водієм влітку минулого року в Одесі. Учасники дорожнього руху з'ясовували стосунки кулаками.

Припускаємо, що Олексій Химченко — колишній спортсмен. На фото можна побачити, що він людина підтягнута та має спортивну вправність. 

У результаті бійки заступник керівника Одеської обласної прокуратури Химченко був нокаутований. І хоча ситуація надалі не віщувала загострення: чоловік, який боксував з паном Олексієм, сів за кермо та почав їхати з місця подій, водій Олексія Химченка взяв зі свого автомобіля зброю та відкрив вогонь вслід.

Хто правий в цій ситуації, а хто ні  — уважно дивіться на відео:

Нагадаємо також, що після тривалої та «масштабної» перевірки діяльності Вінницької обласної прокуратури інспектори з Офісу генпрокурора на початку серпня ухвалили рішення про зняття з посади керівника регіональної структури Олександра Бутовича. 

Про початок перевірки в прокуратурі писав на своїй сторінці у Фейсбук головний редактор «20 хвилин» Вадим Павлов. Детальніше про звільнення з посади прокурора Вінницької області Олександра Бутовича та яка за цим історія, читайте в матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

Представили нового керівника поліції У Вінницькій області. Що відомо про Юрія Пархоменка?

Вінничанка Наталія Калмикова стала заступником міністра оборони України

Дмитро Сосинович очолить Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Янковский

    Черговий хапуга при владі.
  • Миколай Лисюк

    Напевно попередник пішов на фронт.
  • Вадик Микроб

    Коли це прокурор заробляв 9тис.?
  • Сергей

    Хахахаха и ещё раз ха)

keyboard_arrow_up